Apteekides on ühe nädalaga vaktsineeritud juba 3000 inimest

Inna Grünfeldt
Copy
Vaktsineerimine. 
Vaktsineerimine. Foto: Shutterstock

Eesti Apteekide Ühenduse eestvedamisel saab ka sel sügisel apteegis gripi vastu vaktsineerida. Seda võimalust kasutas esimesel vaktsineerimisnädalal 3000 inimest.

Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige, proviisor Timo Danilov ütles, et inimesed on apteekides vaktsineerimise võimaluse üle väga tänulikud, kiidetakse just mugavust, et saab ilma aega panemata apteegist kasvõi kogu perega läbi tulla ja gripivastane kaitsesüst ära lasta teha.

"Vaktsineerimine on lihtsaim ja tõhusaim võimalus ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid. Hea meel on näha elanikkonna teadlikkuse tõusu vaktsineerimise olulisusest," tõdes Danilov.

Apteegid asuvad lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele võimaluse vaktsineerimas käia ka pärast tööpäeva. Apteekides viivad vaktsineerimist läbi tervishoiuteenuse osutajad.

Eesti apteekides saab gripiviiruse vastu vaktsineerida tänavu juba seitsmes linnas – Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Kuressaares, Võrus, Rakveres ja Pärnus, kokku 23 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid: Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek. Apteekides saab vaktsineerida kuni 17. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles