Esilinastub Vallo Toomla dokumentaalfilm Marju Lepajõest

Inna Grünfeldt
Copy
Filmi "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" plakat.
Filmi "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" plakat. Foto: Eesti Filmi Andmebaas

Esmaspäeval, 28. oktoobril esilinastub Vallo Toomla portreefilm "Marju Lepajõe. Päevade sõnad". See on film filoloogist, religiooniloolasest, Tartu ülikooli usuteaduskonna õppejõust.

Filmis mõtestab Marju Lepajõe vaimuka sarmiga meie kaasaega, mil inimese vajadus ja võime süveneda on taandunud teisejärguliseks. Ka ülikool, õpetatuse ja kultuuri pühakoda, on kaotamas oma vaimset mõõdet ning tähendust. Milline on haritlase koht teda mitte soosivas maailmas?

Vaatajal on võimalus saata Marju Lepajõed tema mõtteteekonnal täpse sõna ja isikliku tõe poole. Loodetavasti see kohtumine avardab silmaringi, lohutab, inspireerib.

Filmi esilinastus toimub Marju Lepajõe sünniaastapäeval. Enne esilinastust antakse esimest korda välja Marju Lepajõe nimeline stipendium. 

Filmi režissöör on Vallo Toomla (mängufilm "Teesklejad"), operaator Erik Põllumaa, helirežissöörid Mart Kessel-Otsa ja Harmo Kallaste, monteerija ja produtsent Kaie-Ene Rääk ning tootja F-Seitse. Novembris on filmi võimalik näha Tartu Elektriteatris, kinodes Sõprus ja Artis ning Thule kinos Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles