Väike-Maarja piiga võimles end publiku südamesse

Merly Raudla
Copy
Lavanärv on Annalisa Keskülal hea. Sellegipoolest on neil treenerist emaga kokkulepe, et ta tütre esinemisi ei vaata. Siis on piigal olemine vabam.
Lavanärv on Annalisa Keskülal hea. Sellegipoolest on neil treenerist emaga kokkulepe, et ta tütre esinemisi ei vaata. Siis on piigal olemine vabam. Foto: Erakogu

Hiljuti 14-aastaseks saanud võimleja Annalisa Kesküla osales Annetekoja konkurss-festivalil ja pälvis publiku lemmiku auhinna.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia vast avatud saalis toimunud finaalis astus lavale 21 andekat inimest vanuses viis kuni 76 aastat, kelle seas oli nii luuletajaid, muusikuid kui ka õhuakrobaate-võimlejaid. Lisaks Annalisale jõudis Lääne-Virumaalt finaali üheksaaastane laulupoiss Rasmus Villem Lood.

Akrobaatilise tantsukava esitanud Annalisa tõdes, et kavad panevad nad treeningul ema ja treeneri Anneli Keskülaga koos paika.

Tänu koduõppele teeb usin piiga kiiresti koolitööd ära ning jõuab iga päev trenni teha. Sõpradegagi kohtub tüdruk trennis ja seltsielu pärast koolimajas käimist ta taga ei igatse.

Ema Anneli nentis, et nende puhul on tegemist unistuste pereeluga. “Me tõuseme koos, õpime koos, teeme trenni koos ja üks kord aastas riidleme,” kõneles ta ja lisas, et sellel aastal pole veel riidlemist ette tulnud. “Natuke on,” täpsustas Annalisa.

Juba ligi kümme aastat koos treeninud emal ja tütrel on kokkulepe, et Anneli Annalisa esinemisi pealt ei vaata, vaid on lava taga. “Ma ei ole mitte kunagi näinud ühtegi tema esinemist. Olen näinud ainult trennisaalis proove,” tunnistas ema. “Siis ta on vabam, kui treener ei vaata,” põhjendas Anneli. Lavanärv on Annalisal hea. Enne esinemist tuleb esinemisnärv küll kodus sisse, aga võistluspäevaks läheb see üle.

Tegus piiga jõuab tegeleda mitme alaga: modellinduse, tantsimise, võimlemise ja klaverimänguga. Kõige rohkem naudib ta ise tantsimist ja klaverimängu.

Annetekoda kutsus üles kõiki Eesti elanikke sõltumata vanusest esitlema oma loomingut ükskõik millisel alal. Üleriigilistesse eelvoorudesse registreerus ligi 100 andeesitlust.

Annalisa Kesküla.
Annalisa Kesküla. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles