Sõmerule tuleb kuu lõpuks mitu harjutusväljakut

Katrin Uuspõld
Copy
Sõmerul Kooli tänaval saab peagi end treenida harjutusväljakul.
Sõmerul Kooli tänaval saab peagi end treenida harjutusväljakul. Foto: Mario Mikvere

Sõmerul Kooli tee ääres valmib oktoobri lõpuks välijõusaal noortele ja täiskasvanutele ning laste tasakaalurada. “Sõmerul on palju neid, kes teevad jooksutrenni või kepikõndi ja nüüd on võimalus neil Kooli tänava kaudu liikudes teha trenni ka välijõusaalis,” märkis Maia Simkin Rakvere vallavalitsusest.

Simkini sõnul on paljud Sõmeru inimesed pöördunud valda ka sooviga, et alevikus võiks olla koht, kus koertega käia. “Sõmerul on tõesti palju korterikoeri,” nentis ta.

Nüüd ehitatakse koerte mängu- ja harjutusväljak Pika tänava äärde garaažide kõrvale. Väljak piiratakse aiaga ning sinna paigaldatakse poome, ronimisrõngaid ja tõkkeid. Koeraomanikud saavad väljakul oma lemmikuga käia, millal soovivad, ja korda tuleb pidada koeraomanikel endil.

Novembri algusesse on plaanitud koerteväljaku ametlik avamine ning sel puhul korraldab Eesti Kesk-Aasia ja Kaukaasia Lambakoerte Tõuühing seal ka ürituse, kus saab koeri vaktsineerida ning küsida nõu nende tervise ja dresseerimise kohta.

Suur ronila paigaldatakse ka lasteaia parki avalikule mänguväljakule, mis sobib kasutamiseks noortelegi.

Nii välijõusaal kui ka koerte mängu- ja harjutusväljak valmib Rakvere valla ja LEADER-i projekti rahaga, hanke tulemusel on mänguväljaku laienduse ja välijõusaali ehitaja Tommi Play OÜ ning koerte jalutus- ja mänguväljaku ehitaja PoMo Playgrounds OÜ. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles