Tapa Valla Mandoliiniorkester kutsub avalikku proovi

Katrin Uuspõld
Copy
Tapa Mandoliiniorkestri liikmed naudivad kooskäimist ja ühiselt musitseerimist. Läheb viies aastaring.
Tapa Mandoliiniorkestri liikmed naudivad kooskäimist ja ühiselt musitseerimist. Läheb viies aastaring. Foto: Piret Pihel

Tapa Valla Mandoliiniorkester kutsub huvilisi kolmapäeval, 30. oktoobril kell 18 Kadrina huvikeskuse suurde saali avalikku proovi.

Orkestri eestvedaja Ilmar Kald ütles, et kuuendat aastat koos käiva mandoliiniseltskonna read on praeguseks pisut hõrenenud, sest mõned liikmed on kolinud kaugemale ja mandoliiniõpilased, kes varem orkestris osalesid, on muusikakooli lõpetanud ning teiste tegemistega hõivatud. “Nõnda mõtlesime oma ridu täiendada ja teeme kaks avalikku proovi – esimene tuleb Kadrinas 30. oktoobril ja teine kaks nädalat hiljem Väike-Maarjas,” nimetas Kald.

Orkestriproovid hakkavad toimuma kord nädalas Tapal ning Kald märkis, et kaugemad tulijad on praegu Rakkest ja Väike-Maarjast. “Kui sealt kandist oleks veel huvilisi, saaks kindlasti transpordi osas koopereeruda,” lisas ta.

Tapa muusika- ja kunstikooli muusikaosakonda juhtiv Ilmar Kald märkis, et mandoliin on väga populaarne pill. Selle õppeaasta algul selgus koguni, et nõnda populaarne, et uutele õpilastele tavapärastest ostukohtadest pille otsides osutusid need isegi defitsiitseks. Mis puutub aga mandoliiniorkestri võlusse, siis Kaldi sõnul on see hea võimalus seltsieluks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles