Savaldumas sõbrustavad kass ja rebane

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Polaarrebase Umka paariliseks on kassike Felix. Loomad on üksteiselt palju kombeid üle võtnud.
Polaarrebase Umka paariliseks on kassike Felix. Loomad on üksteiselt palju kombeid üle võtnud. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Pisikeses ridaküla meenutavas Savaldumas on end sisse seadnud Eksootiline Loomapere MTÜ, kus külastajad saavad tutvust teha Eestis tavapäratute loomadega. Loomade eest hoolitsevad Jelena Filippova ning tema abikaasa Alexander. Nõu ja jõuga on toeks nende kolm tütart ning poeg.

Eksootiline Loomapere MTÜ visioon on kokku viia inimesi ja loomi. Veidi ootamatult antakse mulle ja fotograafile luba kõikidesse loomapuuridesse sisse astuda. “Kogu piletiraha, mis me külastuse eest võtame, läheb loomade eest hoolitsemiseks,” kõneleb põhitöö kõrvalt loomadega tegelev peretütar Ksenija Kolesnik.

Juba hoovis tervitab meid polaarrebasekutsikas Umka. Ksenija sõnul on polaarrebaseid Eestis täpselt kaks tükki ja ühega neist on võimalik lähemat tutvust teha siinsamas Savaldumas. “Ta on meil kõige kavalam rebane, sellest ka tema nimi, mis vene keeles tähendab tark,” ütleb Ksenija Kolesnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles