Rain Veideman: "Looduse vastu ei saa, kui keegi on sinust pikem"

Margus Martin
, reporter
Copy
Devin Lee Harris (ees) ja Rain Veideman (vasakul) andsid koos kaaslastega endast kõik, et Rakvere Tarvas võiks kodupubliku taas rõõmsalt rõkkama panna.
Devin Lee Harris (ees) ja Rain Veideman (vasakul) andsid koos kaaslastega endast kõik, et Rakvere Tarvas võiks kodupubliku taas rõõmsalt rõkkama panna. Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliigas reedel kodusaalis lätlaste Valmiera Glass VIA meeskonda võõrustanud Rakvere Tarvas võttis tulemusega 95:89 (poolaeg 42:49) hooaja kolmanda võidu.

Mängu algusest oli kulunud pisut üle kolme minuti, kui ootamatult lõid rakverlaste leeris kired lõkkele. Õigemini öeldes kippus meeskonna keskmängija Thomas Hamilton kaaslaste vastu liigselt suud pruukima, misjärel kutsus peatreener Juris Umbraško ta vahetusmeeste pingile. Sealt ameeriklane kuni kohtumise lõpuni enam ei tõusnud.

"Midagi erilist ei juhtunud, aga kui isiklikud huvid kipuvad meeskondlikke huvisid üles kaaluma ja sa meeskonnale kasulik ei taha olla, siis pikka juttu pole. Elukutseline korvpallur peab suutma igas situatsioonis vastavalt käituda ning oma emotsioone vaos hoida. Kuna mäng oli pingeline, siis polnud aega teda riietusruumi ära saata," kõneles Tarva loots Umbraško kummalist situatsiooni kommenteerides. "Turg avatakse Rakveres laupäeva hommikul. Kui tahab, siis võib minna ja rääkida seal inimestega nii palju, kui soovib. Korvpalliplatsil tuleb mängida, mitte jutustada, ja täita neid ülesandeid, mida nõutakse. Me oskame ja suudame meeskondlikult tegutseda. See ei ole ainult etteheide Hamiltonile, vaid veel mõnele teisele. Kui tegeleme väljakul korvpalli mängimisega, siis tulevad meil ka tulemused, nagu näitas tänane kohtumine."

Põhitsentrita avapoolajal korralikult vaeva näinud ja korvialuses heitluses enamasti vastastele alla jäänud Tarvas osutas Valmierale siiski südi vastupanu ning poolajavaheajale mindi külaliste seitsmepunktilises 49:42 eduseisus.

Keeruline öelda, mida rääkis Tarva juhendaja meestele puhkepausi ajal riietusruumis, kuid teist poolaega alustati esimesest veelgi võitluslikumalt.

Tõelist värskust pakkus kolmanda veerandaja alguses noor vahetusmees Randel Rainer Lille, keda tundus jaguvat igale poole, nii kaitsesse kui ka rünnakule: paari minutiga sooritas ta kaks vaheltlõiget ja tabas sekka külmavereliselt kaugviske. Oma tegutsemisega sütitas 20-aastane pallur publikut ja lisas enesekindlust kaaslastele.

Rakverlaste suurem tahtmine kandis lõpuks vilja ja suuresti tänu 28 punkti visanud Rain Veidemani resultatiivsele mängule tüüriti koduste poolehoidjate rõõmuks teenitud võiduni.

Ehkki Tarvas mängis sisuliselt terve mängu ilma oma võimsaima korvialuse meheta, suudeti lõpuks lauavõistluses kahe palliga peale jääda: Rakvere pallurid haarasid lauast 37, Valmiera mängijad 35 palli. Visketabavus oli mõlemal võrdne – 49 protsenti. Enam-vähem võrdsed olid ka kahe meeskonna muud olulisemad statistilised näitajad.

Veidemani kõrval tõi Tarva teine tagamängija Devin Lee Harris 14 punkti, võttis parimana seitse lauapalli ja jagas kaaslastele neli korviga lõppenud söötu. Egert Haller lisas 12 ja korraliku mahvi korvialuses võitluses saanud Renato Lindmets 11 punkti.

Valmiera resultatiivsemad olid Roberts Blumbergs 19 (seitse lauapalli), Klāvs Dubults 18 (11 lauapalli) ja Edmunds Elksnis 17 (kaheksa korvisöötu) punktiga.

Tarva liider Rain Veideman sõnas mängu järel, et pallurite vahel väljakul tekkivad lahkarvamused võivad teinekord rikkuda kogu eelnenud töö. "Täna nii oligi, aga õnneks suutsime ennast teiseks poolajaks kokku võtta ja lõpuks võistkondlik tegutsemine toimis," lausus ta. "Ma ei ütleks, et olime pehmed, aga see, et Tommy [Hamilton] ei mänginud, oli korvi all meie suur miinus. Renato [Lindmets] paari aasta tagusel kombel kõiki lauapalle enam maha ei võta ja nad on Janisega [Vahteriga] mõlemad targad mängumehed, aga meil on ühte pikka korvi alla veel juurde vaja. Looduse vastu ei saa, kui keegi on sinust pikem."

Rakvere meeskonnal on Eesti-Läti korvpalliliigas viiest mängust kolm võitu, millega hoitakse 15 klubi hulgas kaheksandat kohta.

Rakvere Tarvas - Valmiera Glass VIA statistiline protokoll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles