Virumaa Tööstuspark taotleb pankrotti

BNS
Copy
MTÜ Virumaa Tööstuspark esitas kohtule pankrotiavalduse.
MTÜ Virumaa Tööstuspark esitas kohtule pankrotiavalduse. Foto: Peeter Langovits

Mullu riigilt ja ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) konkurentsi moonutamise tõttu tekitatud viie miljoni eurost kahjuhüvitist nõudnud MTÜ Virumaa Tööstuspark esitas pankrotitaotluse.

Viru maakohus võttis eelmisel nädalal menetlusse MTÜ Virumaa Tööstuspark pankrotiavalduse ja määras istungi pankrotiavalduse läbivaatamiseks, selgub väljaandest Ametlikud Teadaanded.

Virumaa Tööstuspark on ehitanud infrastruktuuri ja arendab Vaivara vallas asuvat Narva äriparki, mis on ettevõtluspiirkond kaubandus-, logistika- ja tööstusettevõtetele. Infrastruktuur on rajatud Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastatud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi ning põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti toel.

MTÜ saatis 2016. aasta suvel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning rahandusministeeriumile kahju hüvitamise taotluse seetõttu, et riik on sihtasutusele Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus tööstuspargi hinnangul ebaõiglaselt tasuta maad andnud ning EAS-i kaudu suurel hulgal toetusi jaganud, mis kvalifitseeruvad ühingu hinnangul ebaseaduslikuks riigiabiks.

Ringkonnakohus jättis mullu märtsis tööstuspargi kaebuse rahuldamata. Tööstuspark nõudis riigilt ja EAS-ilt konkurentsi moonutamise tõttu tekitatud kahju hüvitamist viie miljoni euro ulatuses, samas vaidluses jättis halduskohus õiguse riigile ning jättis jõusse 500 000- eurose tagasinõude.

Tänavu märtsis jättis ringkonnakohus apellatsioonkaebused rahuldamata ja halduskohtu otsuse muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles