Ametikool ootab täiskasvanuid (2)

Triin Varek
, Rakvere linnapea asetäitja
Copy
Rakvere linnapea Triin Varek.
Rakvere linnapea Triin Varek. Foto: Ain Liiva

Täiskasvanute gümnaasiumidel on hariduselus äärmiselt oluline ülesanne – ei saa ega tohi alahinnata võimalust jätkata pooleli jäänud õpinguid toetavas ja täiskasvanu vajadustega arvestavas keskkonnas. Seetõttu tahame ka Rakveres neid võimalusi arendada. Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis (RTG) õpib 204 õpilast, neist 48 on Rakvere linna elanikud. Ülejäänud õpilased tulevad teistest omavalitsustest Lääne-Virumaalt, Ida-Virumaalt ja mujalt.

Keskhariduse kättesaadavuse tagamisel on riik võtnud järjest enam vastutust ja otsustanud tuua gümnaasiumid riigi haldusalasse. Nii on riik valmis ka RTG-d pidama. Riigi eesmärk on vältida täiskasvanud õppijate õpingute katkemist.

Märtsis kohtusid linnavalitsuse ja -volikogu liikmed haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) esindajatega ning lepiti kokku, et riik toetab RTG õpilaste üleminekut Rakvere ametikooli. Abilinnapeana tegelesin läbirääkimistega üle poole aasta. 4. aprillil toimus RTG õpetajatega esimene kohtumine. Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba tutvustas seal ametikooli ja kinnitas, et kool on valmis mittestatsionaarset üldharidust andma alates 2020/2021. õppeaastast. Loodi töörühm, korraldati kohtumisi ja infovahetust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles