Tislerid treisid pagarite soovil bussijaama helkuripuu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere ametikooli noorte eestvedamisel püstitati bussijaama juurde väga vajalik helkuripuu.
Rakvere ametikooli noorte eestvedamisel püstitati bussijaama juurde väga vajalik helkuripuu. Foto: Ain Liiva

Eile oleks justkui Rakveresse jõudnud jõulud: bussijaama juures sätitasid noored puud jala sisse, et see püsti jäädes kannaks paljusid elupäästvaid ehteid – helkureid. Pühad on küll veel kaugel, kuid head tehakse juba praegu.

Nimelt said Rakvere ametikooli pagar-kondiitri esimese kursuse õpilased suhtlustunnis ülesande: igaüks pidi pöörduma asutuste poole ja koguma kümme helkurit.

“Nii tekkiski mõte teha helkuripuu,” rääkis Ave-Marleen Pettai. Tema riputas puule Haljala noortekeskusest pärit nähtavaks tegijad.

Tulevaste pagarite käed on küll osavad, kuid ometi pidid nad abiväge kaasama. Nii saidki puu meisterdajateks tisleriõpilased.

Oliver Karl Laks ütles, et tema ja ta kaaslaste ülesanne oli puu puhtaks koorida. Tööd tehti suure seltskonnaga, mis tähendas, et ideest valmimiseni kulus tund. “Erilist vaeva ei olnud. Kõik oli tuttav, lihtne,” lausus noor tisler.

Rakvere linnaaednikule Anu Otsmale meeldis mõte helkuripuust linnas kohe, talle sümpatiseeris ka mõte püstitada elutu puu bussijaama juurde.

Niimoodi saab vähemalt kahe nädala jooksul puult noppida endale või sõbrale helkuri.

Seejärel on noortel plaan viia elupäästjapuu kaunistama Rakvere ametikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles