Ühe ööpäeva jooksnud Cris Poll kompas võimete piire

Margus Martin
, reporter
Copy
Cris Poll (vasakul) sai Prantsusmaal toimunud 24 tunni jooksu MM-il hakkama taas eneseületusega. Eesti rekord jäi veel püsima.
Cris Poll (vasakul) sai Prantsusmaal toimunud 24 tunni jooksu MM-il hakkama taas eneseületusega. Eesti rekord jäi veel püsima. Foto: Christian Alaux

Ülipikkadele jooksudistantsidele keskendunud Cris Poll võistles nädalalõpul Prantsusmaal Albis 24 tunni jooksu maailmameistrivõistlustel. Kadrinlane püstitas seal uue isikliku rekordi 229,331 kilomeetrit, mis on ühtlasi Eesti kõigi aegade teine tulemus.

Eestlastest parima tulemuse teinud Poll tuli rohkem kui kahesaja mehe konkurentsis 41. kohale. “Ootasin eneseületust ja plaanis oli püüda samuti Eesti rekordit, mis on 232,43 kilomeetrit,” kõneles jooksumees. Silver Eensaarele kuuluv nelja aasta tagune riigi rekord jäi siiski veel napilt püsima. Eelmisel MM-il enda joostud tulemuse ületas Cris Poll seevastu 15,48 kilomeetriga.

Tema sõnul oli uue Eesti rekordi püstitamine kaks tundi enne jooksu lõppu teoreetiliselt veel võimalik. “Kolmveerand tundi enne lõppu polnud aga teooriast enam kasu ning olin sunnitud jooksu asendama kõnniga,” märkis ta. Kadrinlane lausus, et varem koostatud plaan pidas kuni selle hetkeni vett ja jooks sujus graafiku kohaselt. “Eks kõige keerulisem aeg oligi viimane tund, mil selgus, et ma ei saa lõpuni joosta,” lisas ta. Niisugust madalseisu tunnetas Cris Poll enda ütlusel ka mõne tunni vältel enne kahekümnenda tunni täitumist.

Maailmameistrivõistlused kujunesid kõrgetasemeliseks, samuti sündis seal üks maailmarekord, kui 37-aastane Camille Herron (USA) läbis esimese naisena maailmas ööpäeva väldanud jooksul 270 kilomeetrit.

Meeste võitja leedulane Aleksandr Sorokin kattis ööpäevaga kõigi aegade neljandat tulemust tähistavad 278,973 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles