SEB on uuendanud 100 pangaautomaati

Merly Raudla
Copy
Ly kaupluse seinal olev sularahaautomaat on läbimas uuenduskuuri.
Ly kaupluse seinal olev sularahaautomaat on läbimas uuenduskuuri. Foto: Ain Liiva

2018. aasta lõpus oma pangaautomaatide võrgu uuendamist alustanud SEB on oktoobri lõpuks välja vahetanud juba 100 automaati. Ülejäänud 132 automaati uuendatakse umbes aasta jooksul ehk 2021. aastaks. Esimesed uued raha sisse- ja väljamaksemasinad paigaldati peamiselt Harju-, Tartu- ja Virumaale, erilise tähelepanu all on olnud väikesed maakohad ja külad, kuhu on paigaldatud 20 uut sularaha sisse- ja väljamakseautomaati.

Uued automaadid on toodetud Saksamaal ning tänu uuenenud riist- ja tarkvarale pakuvad need nüüdisaegset ja kliendisõbralikku kasutuskogemust. Samuti on uutel masinatel mitu turvauuendust. Aktiivne automaatide vahetus jätkub aasta lõpuni.

SEB juhatuse liige Ainar Leppänen kõneles, et kui 2015. aastal moodustas sularaha osakaal SEB Eesti klientide kaarditehingute kogumahust 57 protsenti, siis nüüdseks on see langenud 39 protsendile.

2019. aastal võtab Eesti elanik sularaha välja keskmiselt 2,1 korda kuus ja viib sularaha pangaautomaati keskmiselt korra kvartalis. Tehingute arvu mõttes võtavad eraisikud pangaautomaatidest kõige sagedamini välja 30 eurot. Viieeuroste tehingute arv moodustab sularahaautomaatides veidi üle kolme protsendi.

Kõige enam kasutavad oma igapäevatoimingutes sularaha maapiirkonnas elavad eakamad inimesed, kelle sularahas arveldamise maht on tervelt 85 protsenti kõikidest kaarditehingutest.

SEB Pangaautomaat.
SEB Pangaautomaat. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles