Rakvere asub uuendama linna turismikontseptsiooni

Andres Jaadla
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Meelis Meilbaum

Turismist on saanud oluline majandusharu. Turismivaldkonna kasv jätkub üha tõusvas tempos. Milline on siin aga linnade roll?

Rakveres on turismi eestvedajateks kahtlemata meie ettevõtted ja asutused: SA Virumaa Muuseumid, Aqva hotell, Rakvere teater, spordikeskus ning paljud teised suuremad ja väiksemad ühingud ja ettevõtjad, kes turismi vallas tegutsevad. Turism ja reisimine on kaks lahutamatult seotud elu osa, need tähendavad teatud elustiili ja inimtegevust, sealhulgas aktiivset meelelahutust, kultuurielamusi, puhkust, kaubandust, maailma uurimist, ravi, lõõgastust ja sporti.

Soovime kaardistada lähiajal linna turismivaldkonna arenguid ja võimalusi ning seda koos tegutsevate ettevõtetega. Vaatame üle linna turismikontseptsiooni ja loome sellele vastavad arengumudelid, mis peavad olema uuenduslikud, tooma siia välisturiste ja elavdama siseturismi, soosides samas ka vastutustundlikku, keskkonnasõbralikku reisimist, mis toetaks ka linna loodus- ja kultuuripärandi säilimist ning kohalike elanike heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles