Sotsiaalminister Tanel Kiik tuleb visiidile Virumaale

Inna Grünfeldt
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Tanel Kiik on homme, 1. novembril visiidil Lääne- ja Ida-Virumaal, kus osaleb Rakvere tervisekeskuse avamisel ning külastab Ida-Viru keskhaiglat. Samuti on kavas kohtumine Narva perearstide ja linnavalitsusega Narva tervisekeskuse projekti asjus.

Rakvere tervisekeskuses asuvad tööle 10 perearsti koos õdedega ja teised spetsialistid. Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul toovad uued tervisekeskused peremeditsiini suure muutuse. "Koos uute tervisekeskuste rajamisega tugevnevad perearstide meeskonnad ja on võimalik pakkuda inimestele laiemat ringi teenuseid, samuti paranevad nii perearstide töötingimused kui ka võimalused koostööks teiste spetsialistidega," rääkis sotsiaalminister Tanel Kiik. "Tunnustan Rakvere tervisekeskuse projekti eestvedajaid selle eduka lõpuleviimise eest."

Samuti on ministril kavas kohtumine Narva linnavalitsuse ja perearstidega. Narva haigla esitas esimeses tervisekeskuste taotlusvoorus taotluse haigla juurde uue tervisekeskuse rajamiseks, kuid nüüd on projekti elluviimiseks vajalike perearstide leidmine küsimärgi all.

"Narva elanikele on vaja nüüdisaegset tervisekeskust, kuhu ka noored arstid sooviksid edaspidi tööle minna. Tahame kaasa aidata, et selleks vajalikud kokkulepped sünniksid ja tervisekeskuse rajamise projektiga oleks võimalik edasi liikuda," ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. 

Ministrit saadavad visiidil terviseala asekantsler Maris Jesse, ministri nõunikud Rasmus Sinivee ja Tarmo Kurves, terviseameti tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saar ja piirkonna koordinaator Maria Filina-Kossatšova ning Eesti Haigekassa partnersuhtluse osakonna haldur Anu Valli ja usaldusarst Aime Ruusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles