Kunstnike jõulukuuseidee ootab helgemaid aegu

Margus Martin
, reporter
Copy
Piret Smagari ja Hando Kuntro käe all on Salla külas valminud mitu põnevat objekti. Sellel aastal võtsid nad kätte ja taastasid kõik kujud Emumäe puuskulptuuride alleel.
Piret Smagari ja Hando Kuntro käe all on Salla külas valminud mitu põnevat objekti. Sellel aastal võtsid nad kätte ja taastasid kõik kujud Emumäe puuskulptuuride alleel. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja valla kunstnikud Hando Kuntro ja Piret Smagar, kelle käe all valmis eelmisel aastal Kärdlas pilku püüdnud rabamändide juurtest jõulukuusk, võtavad uue kuuseidee teostamiseks aja maha.

Õigemini öeldes ootab mõte huvilisi, kes lisaks idee heakskiitmisele leiaksid selle materialiseerimiseks raha. “See jääb seekord ära,” kinnitas Hando Kuntro. Tema sõnul on neil olnud uue põneva jõulukuuse meisterdamise idee ühe Lääne-Viru omavalitsusega küll jutuks, kuid kaalumise järel otsustati see panna siiski ootama paremaid aegu. “Mõte ei ole tegelikult maha maetud, sest see meeldis neile väga,” rääkis Salla küla tuntud meistrimees, kes enda sõnul tööpuuduse üle ei kurda.

Mullu Hiiumaa rahva pilku rõõmustanud Smagari ja Kuntro jõulukuusk pälvis Postimehe lugejatelt Eesti kauneima jõulupuu tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles