Viru Õlu jätkas kahjumis

BNS
Copy
Haljala õlletehas.
Haljala õlletehas. Foto: Meelis Meilbaum

Õlletootja AS-i Viru Õlu müügitulu langes möödunud majandusaastal 6,3 protsenti 6,1 miljonile eurole, ettevõtte puhaskahjum kahanes aastaga aga 576 300 eurolt 488 200 eurole. 

Tulemus oli rahuldav, märkis ettevõtte juhatus majandusaasta aruandes. Võrreldes eelmise aasta mahuga langes müügi kogumaht 13,7 protsenti. See oli peamiselt tingitud ekspordilepingute mahtude vähenemisest. 

Ettevõtte müügitulust moodustas pea poole ehk 49,9 protsenti alkoholivaba joogi tootmine, mineraalvee ja muu villitud vee tootmine, mis kasvas aastaga 8,3 protsenti 3,1 miljoni euroni. Õlletootmisest teenitud tulu vähenes aastaga aga 25,4 protsenti 2,2 miljonile eurole.

Keskmiselt töötas majandusaasta jooksul ettevõttes 55 inimest ehk sama palju kui aasta varem. Töötajate palgakulu kasvas aastaga 55,1 protsenti 1,4 miljoni euroni.

Käesoleval majandusaastal on ettevõtte müügistrateegia suurendada kodumaist müüki ning säilitada müügimahtu eksporditurgudel.

Viru Õlle põhitegevus on õlle, siidri ja karastusjookide tootmine ja müük. Ettevõte kuulub Taani Harboes Bryggeri kontserni.

Ettevõtte majandusaasta kestis 2018. aasta 1. maist kuni tänavuse aasta 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles