Pettunud maakonna Kossuliiga korraldajate tuumik astus kõrvale

Virumaa Teataja
Copy
Lääne-Virumaa Kossuliiga korraldajate tuumik ei näinud hiljuti toimunud sünduste valguses võimalust ega soovi võistlussarja korralduses rohkem kaasa lüüa.
Lääne-Virumaa Kossuliiga korraldajate tuumik ei näinud hiljuti toimunud sünduste valguses võimalust ega soovi võistlussarja korralduses rohkem kaasa lüüa. Foto: Ain Liiva

Neli hooaega kohalikku harrastuskorvpalli edendanud ning Lääne-Virumaa Kossuliiga meistri- ja karikavõistlusi korraldanud mittetulundusühingu Lääne-Virumaa Korvpall eestvedajad otsustasid taandada ennast võistlussarja läbiviijate kohalt.

Mittetulundusühingu nimel Lääne-Viru korvpalliharrastajatele ja huvilistele tehtud pöördumises märkis Kossuliiga senine peakorraldaja Algis Liblik, et võistlussarja hea maine sai tagasilöögi selle hooaja alguses, kui osalevate võistkondade esindajate heaks kiidetud võistlusformaat ennast enam ei õigustanud ning korvpalliväljakul hakkasid juhtuma sündmused, mis asjaosalistele au ei tee.

"Meie eesmärk on olnud populariseerida ja laiendada korvpalli kandepinda Lääne-Virumaal ning toetajate kaasabil ala head mainet tõsta," kirjutas Algis Liblik Facebooki lehel Lääne-Virumaa Korvpall tehtud pöördumises. "Neli hooaega järjepidevat tööd tõi hulganisti momente, millele uhkusega tagasi vaadata – eredaim kindlasti mullune karikafinaal, mis tõi saali harrastuskorvpalli kohta uskumatud 800 korvpallifänni. Kõik see andis eelmise hooaja järel veendumuse, et oleme õigel teel ja viies – juubelihooaeg – tuleb crème de la crème. Nii siiski ei läinud."

Libliku sõnul tipnes vaevalt kuu aega väldanud tänavune hooaeg ebameeldiva intsidendiga sellel neljapäeval Väike-Maarjas peetud Kossuliiga testturniiri mängus, kus olid vastamisi Ilves Transport ja Meie Toidukaubad. Kohtumine, kus peakorraldaja ütlusel puudus spordimehelikkus ja väärikus, lõppes kummalise skooriga 41:30 (teine poolaeg seejuures 5:0). "Selline teguviis häbistab nii Lääne-Virumaa Kossuliigat kui kogu ala tervikuna," lisas Liblik.

MTÜ Lääne-Virumaa Korvpall eestvedajad märkisid, et kuna Kossuliiga idee ja eesmärgid ning osalevate võistkondade nägemus liiga toimimisest enam ei ühti, ei näe mittetulundusühing võimalust Kossuliiga edasises korraldamises kaasa lüüa.

Võistlussarja korraldusliku poolega tegeleb selle hooaja lõpuni edasi senine peakohtunik Mikko Virkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles