Tõnis Peil tuli tagasi korvpalliplatsile, kuid Karud kaotasid lisaajal Paidele

Margus Martin
, reporter
Copy
Lennukate jalgadega Raimond Tribuntsovi pingutustest jäi pisut vajaka, et Kadrina Karud oleksid võinud korvpalli esiliiga hooaja esimesest võidust rõõmu tunda.
Lennukate jalgadega Raimond Tribuntsovi pingutustest jäi pisut vajaka, et Kadrina Karud oleksid võinud korvpalli esiliiga hooaja esimesest võidust rõõmu tunda. Foto: Ain Liiva

Hooaega kolme kaotusega alustanud Kadrina Karude korvpallimeeskond pidi vastaste paremust tunnistama ka Eesti esiliiga meistrivõistluste neljandas voorus, kus liidrite hulka kuuluv Paide Viking Window vajas Karude alistamiseks lisaaega. Kadrina Karude rivistusse naasis pikalt vigastuspausilt Tõnis Peil.

Kui hooaja eel uskus kadrinlaste 26-aastane ääremängija Peil, et tema tagasitulek korvpalliväljakule saab teoks uue aasta alguses, siis esimese proovikatsetuse tegi ta hoopis nüüd.

"Ma ei tea, kas seda tagasitulekuks saab nimetada," lausus Peil tulemusega 79:81 lõppenud matši kohta. "Pigem oli see selline proovimine, sest põlv ei ole mängimiseks veel piisavalt hea. Olen alles paar trenni kaasa teinud ja tegelikult ei tohiks kindlasti veel mängida."

Ometi veetis Tõnis Peil paidelaste kodusaalis mängitud põnevuskohtumises platsil ligikaudu 28 minutit, mille jooksul viskas viis punkti, võttis kolm lauapalli, sooritas kaks vaheltlõiget ja blokeeris ühe vastaste viske. "Jäin tõesti plaanitust natuke pikemaks ajaks väljakule," märkis Peil ja lisas, et peab veel peatreener Andres Sõbra ja mänedžer Raivo Tribuntsoviga rääkima, sest ei tihka sündmustest ette rutata. "Siin on neid näiteid juba liiga palju, kellel on asi kiirustamisega kehvasti lõppenud."

Üleplatsimeheks kerkis Kadrina Karude liider Allan Ehte, kes viskas 26 punkti ja hankis üheksa lauapalli. Tema takistamisel rikkusid vastased koguni 11 korral võistlusmäärust. Lauri Mets toetas kaaslaseid 14 punktiga, kaksikduubli teinud Raimond Tribuntsovi kontosse kanti 13 puntki ja 10 lauapalli.

Võitjate kasuks viskas Saamuel Rõigas 18 punkti. Rauno Nurklik tegi korraliku kaksikduubli, visates 16 punkti ja võttes maha 14 lauapalli.

Paremini käis neljandas voorus teise Lääne-Virumaa meeskonna Tamsalu Los Toros/TalTech käsi, kes alistas põnevusheitluse järel 96:94 KK Viimsi/Noto. Tamsalu meeskonna esindaja Rainer Topsi sõnul kujunes väga probleemseks esimene veerandaeg, mille jooksul lubati endale visata lausa 36 punkti. "Meie peamine probleem on endiselt pallikaotused, millega teeme enda elu ise raskeks," rääkis Tops. "Hea, et niigi läks, sest Viimsi on ikka väga tubli punt."

Sander Viilup kostitas Viimsi meeskonda 32 ja Eric Schmalz 22 punktiga. Viilupi arvele kanti samuti kuus lauapalli ja kuus korvisöötu, Schmalzile seitse lauapalli. Kahe peale kombineerisid mõlemad mehed tamsalulastele aga 12 pallikaotust.

Paidelaste parimana viskas Gaspar Bibikov 24 punkti. Kümnest kaugviskest tabas ta täpselt pooled.

Tamsalu meeskonnal on nelja mängu järel tabelis võrdselt kaks võitu ja kaks kaotust, Kadrina Karudel neli kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles