Kunda linnapeaks valiti Riina Sooäär

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Sooäär.
Riina Sooäär. Foto: Arvet Mägi

Kunda linnavolikogu valis teisipäeval linnapeaks praeguse linnavalitsuse arendusnõuniku Riina Sooääre. Vastne linnapea asub ametisse 1. jaanuarist.

Kuigi Kunda koalitsioonilepingu kohaselt kuulub linnapea koht reformierakonnale, valiti linnapeaks suurima koalitsioonipartneri, valimisliidu Kunda esitatud parteitu Riina Sooäär.

Kunda reformierakondlaste juht ja ametist lahkuv linnapea Allar Aron ütles, et apoliitiline kandidaat tundus parim valik. “Mul on hea meel, et Riina julges ameti vastu võtta,” lisas ta.

Kuigi hääli Kunda koalitsiooni lagunemisest kostab siit ja sealt ning ühe voliniku sõnul enam mingist koalitsioonist rääkida ei saa, sõnas Allar Aron, et reformierakond on ikka valmis koalitsioonis kaasa lööma.

Ainukese linnapeakandidaadina esitatud Riina Sooäär kogus salajasel hääletusel üheksa volikogu liikme toetuse, mis tähendab, et ta sai hääli nii koalitsioonilt kui ka opositsioonilt. Kunda võimukoalitsiooni kuuluvad valimisliit Kunda, reformierakond, IRL ja SDE, kellel on kokku üheksa kohta, samas puudus istungilt üks reformierakonna esindaja.

Päris libedalt linnapea valimine siiski ei läinud, sest volikogu esimees Arvo Vainlo unustas Riina Sooäärele enne valimisprotseduuri enda tutvustamiseks sõna anda ja nii sai naine ennast tutvustada alles pärast seda, kui ta linnapeaks oli nimetatud.

Riina Sooäär ütles, et esimese asjana linnapea ametis vestleb ta ükshaaval kõigi linnavalitsuse ametnikega. “Tööpiirid tuleb üle vaadata ja konkreetselt paika panna,” lausus ta.

Sooäär arvas, et arendusnõunikuna ette võetud projektid jõuab ta ise lõpule viia ja pool aastat saab linn ka ilma arendusnõunikuta hakkama, kuid perspektiivis on vaja siiski uus arendusnõunik tööle võtta, sest aastal 2014 algab Euroopa Liidu uus programmiperiood koos paljude uute raha taotlemise võimalustega.

Uue linnapea arvates on Kundas vaja kindlasti jätkata CO2projektidega ning linna läbiva tee teise etapiga. “Jätkuma peab ka koostöö ettevõtlussektoriga, sest linnaelanikule on oluline, et oleks tööd, kohti, kus vaba aega veeta ja heakorrastatud linnakeskkond,” sõnas Sooäär.

Kunda peamiste valupunktidena nimetas Riina Sooäär ühisgümnaasiumi säilitamist, ülikõrget küttehinda, perears­tindust ja linnatänavate kehva seisukorda.

“Linnapea koht ei ole kerge, aga ma tean, et majas töötavad väga head spetsialistid ja kõik probleemid on lahendatavad,” ütles Riina Sooäär.

“Kerge sul olema ei saa, aga maja seest tulles tunned olukorda paremini,” ütles uuele linnapeale saatesõnadeks tema kandidatuuri esitanud volikogu esimees Arvo Vainlo.

Riina Sooäär on lõpetanud Tartu ülikooli majandusteaduskonna panganduse ja majandusarvestuse erialal. Pärast ülikooli lõpetamist asus ta tööle keskkriminaalpolitseisse ma­jandus­kuri­te­gu­de uurijana, seejärel töötas rahapesu vastu võit­lemise büroos.

Kundasse sattus naine perekondlikel põhjustel, alates 2003. aastast on ta töötanud Kun­da linnavalitsuse arendusnõunikuna ja viimased kuus aastat olnud ka linnavalitsuse liige.

Kunda praegune linnapea Allar Aron valiti Rakvere abilinnapeaks ametist lahkunud Marko Tormi asemele. Aroni volitused Kunda linnapeana lõpevad 31. detsembril, Rakveres on ta ametis alates 2. jaanuarist.

Rakvere linnavalitsuses jäävad Allar Aroni vastutusaladeks sotsiaal- ja finantsküsimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles