Keskkonnaministeerium otsib aasta kõige keskkonnasõbralikumat tegu ja ettevõtet

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Puhas keskkond.
Puhas keskkond. Foto: Karl Adami

Keskkonnaministeerium on kindel, et nii Saares kui ka Harjus, Setumaal või Jõgeval on tehtud keskkonna heaks nii mõndagi. Nüüd on oluline kõik need ettevõtted, ühingud või inimesed üles leida ning aasta keskkonnateo ja aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursile esitada.

Aasta keskkonnateo konkursil on kaalumisel laiemalt keskkonna heaks tehtu, mis innustab ja on eeskujuks. Keskkonnaminister Rene Kokk kutsub inimesi üles selliseid ettevõtmisi märkama ja konkursile esitama. "Just kohalikud elanikud oskavad kõige õigemini hinnata, mis keskkonda kõige paremini aidanud on. Nüüd on kõigil võimalus esitada tunnustamiseks inimesi, kelle tegevus on suunatud keskkonnakaitsele," ütles keskkonnaminister Rene Kokk.

Aasta keskkonnateole võivad kandideerida nii ettevõtted, ühingud kui ka eraisikud. Tegu peab olema uudne ja suunatud laiadele hulkadele ning ei tohi olla tehtud isikliku kasu nimel. Viimaste aastate parimad teod on olnud tehtud looduse heaks ja keskkonnateadlikkuse kasvu silmas pidades.

Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursile oodatakse osalema ettevõtteid ja organisatsioone, kes viimase aasta tegevuses on senisest enam keskkonnaga arvestanud. Konkursi eesmärgiks on tõsta esile ettevõtteid, kes on oma tegevust või tootmist muutnud või kelle toodang muudab keskkonda paremaks. "Ootame osa võtma kõiki organisatsioone, kes on eriliselt panustanud keskkonnasaaste vähendamisse ja keskkonnahoiu suurendamisse. Keskkonnasõbralikud lahendused on hea näide, kuidas muuta probleemid hoopis võimalusteks," ütles Rene Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles