Maaelufestival tõi Maia Simkinile Jakobsoni märgi

Katrin Uuspõld
Copy
Maia Simkin on aastaid olnud Sõmerul toimuva maaelufestivali eestvedaja. Lääne-Virumaa Põllumeeste Liit esitas ta maaelu edendamise eest ka tunnustusmärgi nominendiks.
Maia Simkin on aastaid olnud Sõmerul toimuva maaelufestivali eestvedaja. Lääne-Virumaa Põllumeeste Liit esitas ta maaelu edendamise eest ka tunnustusmärgi nominendiks. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavu otsustas põllumajanduskoda viit silmapaistvat maaelu edendajat tunnustada koja aumärgiga EestiMAA Heaks.

Jakobsoni märgi laureaadid on Sõmeru maaelufestivali korraldaja Maia Simkin, Aravete Agro AS-i juhatuse liige Anu Allas, Eesti Rahvusringhäälingu Kesk-Eesti korrespondent Olev Kenk ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko ning Kaska-Luiga talu peremees ja rajaja Avo Kruusla.

"Kahtlemata on väga tore, kui märgatakse ja tunnustatakse, aga maaelufestivali taga ei ole ainult mina, vaid terve meie kollektiiv," märkis Jakobsoni märgi saanud Maia Simkin.

Järgmine maaelufestival tuleb 30. mail ning Simkini sõnul traditsioonilises vormis, festivali eelüritus on aga juba 14. detsembril – jõululaat Sõmeru keskuses.

Aumärgid anti üle 31. oktoobril Tartus eesti rahva muuseumis toimunud poole tuhande osalejaga lõikuspeol, mis toimus esimese Eesti põllumajanduse aastanäituse EPA2019 raames. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles