Tapa vald kehtestab alates uuest aastast munitsipaalkorterite ühtsed üürihinnad

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kortermaja Tamsalus Ääsi tänaval. Foto on illustratiivne.
Kortermaja Tamsalus Ääsi tänaval. Foto on illustratiivne. Foto: Tapa vallavalitsus

Alates uuest aastast kehtivad Tapa vallas munitsipaalkorterite ühtsed üürihinnad. Seni on need Tapa ja Tamsalu piirkonnas erinevad, kuivõrd kortereid hallatakse endises Tapa või Tamsalu vallas kehtinud määruse põhjal.

Määruse kohaselt on alates uuest aastast tsentraalse kütte, veevarustuse ja kanalisatsiooniga korterites ühe ruutmeetri kohta üüri suurus 1,10 eurot. Kaugkütteta korterites, kus on olemas veevarustus ja kanalisatsioon, 0,90 eurot. Korterites, kus ei ole kaugkütet ega kanalisatsiooni, kuid on olemas veevarustus, on üüri suurus 0,80 eurot ja kaugkütteta ning veevarustuse ja kanalisatsioonita korterites 0,65 eurot ruutmeetri kohta.

Praegu hallatakse munitsipaalkortereid endise Tapa valla piirkonnas Tapa valla­valitsuse otsesel juhtimisel, endise Tamsalu valla territooriumil oli korterite haldamine vastava halduslepinguga usaldatud aktsiaseltsile Tamsalu Kalor.

Alates 30. juunist lõpetati Tamsalu vallavalitsuse ja AS-i Tamsalu Kalor vahel sõlmitud korterite haldamise leping ning see anti üle AS-ile Tapa Vallahooldus, kuid Tapa ja Tamsalu piirkonna üüri piirmäärad jäid erinevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles