Kohaliku elu ja ettevõtlusega seotud küsimused tahavad kiiremaid otsuseid

Margus Martin
, reporter
Copy
Ministeeriumit esindasid maaelupoliitika ja analüüsi osakonna töötajad eesotsas peaspetsialist Taavi Kurvitsaga (esiplaanil).
Ministeeriumit esindasid maaelupoliitika ja analüüsi osakonna töötajad eesotsas peaspetsialist Taavi Kurvitsaga (esiplaanil). Foto: Kristel Kitsing

Mittetulundusühingu PAIK juhatuse ja büroo liikmed kohtusid hiljuti Väike-Maarjas maaeluministeeriumi esindajatega, kellega võeti jutuks peamiselt LEADER-programmiga seonduvad teemad.

“Ootame maaeluministeeriumist seisukohta LEADER-i tegevuste ja gruppide põhimõtete kohta,” rääkis Väike-Maarja vallavanem ja PAIK-i juhatuse esimees Indrek Kesküla.

Tema sõnul panevad PAIK-i kuuluvad omavalitsused, ettevõtted ja kolmanda sektori esindajad lootusi LEADER-meetmega seotud kiiretele otsustele.

Ministeeriumis loodud töörühma plaan näeb ette, et need tulevad alles tuleva aasta teise kvartali lõpuks.

Praegu külastavad maa­eluministeeriumi esindajad LEADER-tegevusega seotud tegevusgruppe, et saada kohapeal tagasisidet seniste õnnestumiste ja ka uute proovikivide kohta.

Indrek Kesküla tähendas, et kui Euroopa Liidu uue eelarveperioodiga seotud otsused peaksid jääma venima, siis võivad muu hulgas alustavad ja kasvavad ettevõtted sattuda keerulisse olukorda.

Sel juhul on tema sõnul märksa raskem tegeleda ka kogukonnaliikumisega seotud arendustegevustega.

“Pikema vaheperioodi saabumine muudab üleminekuajal arendustegevused tagasihoidlikumaks. Kõige hullem, kui samasse ajajärku jääks ka majanduslanguse tagasilöök,” kõneles Kesküla.

“Mida kiiremini tulevad otsused, seda elujõulisem on maapiirkondade ettevõtlus ja kogukonnategevus,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles