Haljala valla töö seisab ühe hääle taga

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Vello Väinsalu.
Vello Väinsalu. Foto: Meelis Meilbaum

29. oktoobril toimus Haljala vallas erakorraline volikogu istung. Esimeseks päevakorrapunktiks oli märgitud küll esimehe Vello Väinsalu umbusaldamise hääletus, kuid esmane eesmärk oli vastu võtta Haljala valla arengukava koos eelarvestrateegiaga.

Istungi alguses võttis Urmas Osila umbusaldusavalduse tagasi sõnadega, et umbusalduse avaldamine oli viga. Sellele järgnesid allakirjutanute vabandussõnad volikogu esimehe ees.

Esimesena pandi hääletusele valla arengukava. Kohal olnud 15 volikoguliikmest andsid poolthääle kaheksa, ülejäänud oma arvamust ei väljendanud. Samamoodi läks ka eelarvestrateegiaga: kaheksa volikoguliiget olid poolt, kaks vastu, ülejäänud ei hääletanud.

Et nii arengukava kui ka eelarvestrateegia vastuvõtmiseks on vajalik koosseisu poolthäälte enamus ehk Haljala valla puhul üheksa poolthäält, kumbagi neist dokumentidest vastu ei võetud. Eelarvestrateegiat ootas rahandusministeerium 30. oktoobriks.

Vallavolikogu esimees Vello Väinsalu kommenteeris, et arengudokumentide vastuvõtu hääletamise läbikukutamine oli protestimärk.

“Küllap ei saadud minu umbusaldamiseks vajaminevaid hääli kokku ja nii otsustati meelt avaldada sellega, et boikoteeritakse hääletust,” kommenteeris ta.

Väinsalu lisas, et uus volikogu istung on kokku kutsutud neljapäevaks ning suure tõenäosusega siis probleem ka laheneb. “Tänase (esmaspäevase – toim) seisuga tundub, et vaja minev üks hääl peaks nüüd olemas olema,” kommenteeris ta.

Rahandusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna peaspetsialist Kady-Ann Sutt rääkis, et eelarve peab põhinema eelarvestrateegial. “Kohalikul omavalitsusel on võimalik vajaduse korral paluda tähtaja pikendamist. Ministeerium on olnud alati tähtaja pikendamise suhtes mõistev ja vastutulelik, sest esmatähtis on see, et kohalik omavalitsus tegeleb nelja aasta ette planeerimisega,” rääkis Sutt. Ta lisas, et tähtaja ületamise eest kedagi karistama ei hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles