KinoFF näitab parimaid vene filme

Inna Grünfeldt
Copy
Kaader Anna Parmase komöödiast “Teine naine”.
Kaader Anna Parmase komöödiast “Teine naine”. Foto: Kinoff

Esimest korda toimuv PÖFF-i kõrvalfestival KinoFF toob Ida-Virumaa vaatajate ette selle aasta parimad Vene filmid.

Narvas ja Kohtla-Järvel toimuva festivali põhiprogrammis on seitse filmi, millest viis jagasid tänavu kõige olulisemal Vene filmide festivalil Kinotavr peaaegu kõik auhinnalised kohad. Peapreemia ja parima operaatoritöö preemia võitis Boriss Akopovi kriminaaldraama “Härg”.

Parima debüütfilmi ja stsenaariumi auhinna sai Anna Parmase komöödia “Teine naine”. Aleksandr Lungin tunnistati draama “Suur poeesia” eest parimaks režissööriks ja peaosatäitja Aleksandr Kuznetsov parimaks meesnäitlejaks. Valeria Gai Germanika müstiline õudusdraama “Varjuhunt” võitis parima muusika ja Jusup Razõkovi draama “Petrooleum” Venemaa filmiteadlaste ja -kriitikute ühingu auhinna.

KinoFF-i produtsendi Darja Saare sõnul on tänavuste filmide keskne teema pere või selle puudumine. “Katkised suhted, üksildased vanainimesed, armastuse, mõistmise ja ka iseenda otsingud,” ütles ta.

Lisaks põhiprogrammile näitab KinoFF lastefilme ja ekraanile jõuab Eesti produtsendi Natalja Matšenene lühifilm “Armastasin”. Toimuvad arutelud filmide autoritega. Publik valib oma lemmikfilmi. Parima selgitavad välja ka filmikriitikud.

KinoFF leiab 15.–17. novembrini aset Narvas ja 22.–24. novembrini Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles