Parimaks praktikandiks pürib ka ametikooli õpilane

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Konkursi "Praktik cum laude" nominentide seas on ka Rakvere ametikooli tisleri eriala õpilane Eliise-Mariin Allik. 
Konkursi "Praktik cum laude" nominentide seas on ka Rakvere ametikooli tisleri eriala õpilane Eliise-Mariin Allik. Foto: Ain Liiva

Homme kuulutavad Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas ja haridusminister Mailis Reps välja praktikandikonkursi "Praktik cum laude" võitjad. Nominentide seas on ka Rakvere ametikooli tisleri eriala õpilane Eliise-Mariin Allik.

Eliise-Mariin Allik õpib Rakvere ametikoolis tisleriks ja tegi praktika ettevõttes Mainerplus OÜ. Ta töötas edukalt nii lahtilõikus-, puurimis-, käsikantimispingil kui ka montaažiliinil.

Mainerplus OÜ juhataja Tarmo Tuisk rääkis, et kuigi firmasse tuli praktikale töökogemuseta neiu, sai ta väga hästi hakkama. Köögimööbli tootmisega tegeleva ettevõte juhataja ütles, et neil on töid, mis nõuavad käteosavust, aga ka mõtlemist. "Meil on töid, mida teevad ettevõttes mõned inimesed. Näitasime Eliise-Mariinele töö ette ja ta hakkas seda kohe oskuslikult tegema," lausus Tuisk. Kahekümne töötajaga ettevõtte juhataja kiitis neiu kohusetundlikkust, töössesuhtumist, huvitatust. 

Kolmandal kursusel õppiv Eliise-Mariin Allik ütles, et ta soovib alati uusi asju proovida. 

Konkurssi "Praktik cum laude" korraldab Eesti Tööandjate Keskliit juba neljandat korda. Praktika on oluline osa erialasest väljaõppest ja keskliidu eesmärk on see, et võimalikult paljud noored mõtteviisi omaks võtaksid. Tööandjatele on aga praktika võimalus leida uusi töötajaid ja saada ettevõttesse uusi ideid ja teadmisi, mida noored endaga kaasa toovad. Samuti soovitakse esile tuua ja tunnustada tublisid noori ja nende juhendajaid.   

Ettevõtted ja organisatsioonid said sel aastal esitada kandidaate neljas kategoorias ja konkursile esitati 45 kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles