Kadrinas õpetati elektrita ellu jääma

Copy
Tiku tõmbamine ja küünla süütamine oli üks õppeõhtu tõmbenumbritest.
Tiku tõmbamine ja küünla süütamine oli üks õppeõhtu tõmbenumbritest. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeva õhtul tehti Kadrina vabatahtlikus päästekomandos tuba pimedaks ning toimetati laternate ja taskulampide valgel. Päästjad leidsid, et meil on Lõuna-Eesti tormist õppida, ning korraldasid huvilistele väikese hubase koolitusõhtu.

Kadrina vabatahtlike päästjate ning tuletõrje seltsi naissalga aktivistid säästsid õppureid loengust ja tarkuseteri külvati mitme laua taga korraga. Välja oli pandud asju, mis võiks igal perekonnal tagavaraks olemas olla: konservid, purgisupid, kuivained, hügieenitarbed, patareitoitel lambid, raadio, gaasigrill ning palju muud. Kõik selleks, et siis, kui voolu ei ole ja kauplused on suletud, saaks mõnda aega omal käel hakkama.

Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Jaak Kirsipuu tutvustas igale perele kriisiolukorras hädavajalikke asju. Lisaks toiduainetele näitas ta filtriga joogipudelit, mille ilmselt leiab matkameeste põhivarustusest. Väga keeruline oleks ju suurt kogust puhast joogivett kodus tünnis rasket aega ootamas hoida. Filtriga joogipudelisse võib vett võtta järvest või jõest. Mehed tunnistasid, et läbi filtri tulnud kokakoolagi muutub joogiveeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles