Tapa valla muusikapäevi peetakse sedakorda suisa kahel novembrikuu nädalavahetusel

Katrin Uuspõld
Copy
Tapa Valla Lastekoor esines eelmisel aastal muusikapäevadel ja astub üles tänavugi.
Tapa Valla Lastekoor esines eelmisel aastal muusikapäevadel ja astub üles tänavugi. Foto: Kairi Kroon

15.–23. novembrini on Tapa vallas XIII muusikapäevad, mille moto on “Aeg saab alguse emakeelest”.

Tapa muusikapäevade ideega tuli 13 aastat tagasi välja Piret Pihel, kelle eestvedamisel paigaldati kauaaegse Tapa haridustegelase, karskusseltsi eestvedaja, kultuurielu elavdaja ja muusiku Juhan Krooni auks mälestustahvel ning korraldati esimene muusikapäev.

“Tol ajal ei osanud arvata, et sellest nii pika traditsiooniga sündmus kujuneb,” rääkis Juhan Krooni lapselaps Kairi Kroon, kes on üks ettevõtmise eestvedajatest.

“On raskemaid ja kergemaid aegu, aga kui on tulemas muusikapäevad, on sees sisemine aukartus.”

Kairi Kroon selgitas, et kuna tänavu on emakeeleaasta ja oli laulupidu, on moto just selline – “Aeg saab alguse emakeelest”. Ettevõtmine on aastatega kasvanud ning tänavu jagub kontserte kaheks nädalavahetuseks ja kokku neljaks päevaks, mil saab ühtlasi palju kuulda ka laulupeorepertuaari.

Reedel, 15. novembril algusega kell 18 on Tapa kultuurikojas laste päev, kus esinevad Tapa, Tamsalu, Jäneda ja Lehtse lastekollektiivid.

Laupäeval, 16. novembril algab kell 17 Tamsalu gümnaasiumis noorte päev. Lava on Tapa valla koolide tantsijate, ansamblite, muusikakooli õpilaste, Tapa kultuurikoja ja Tamsalu kultuurikeskuse noortekollektiivide päralt.

22. novembril algusega kell 19 annavad külaliste päeval Tapa kultuurikojas kontserdi Saku mandoliiniorkester ja Airi Allvee, kes laulab lembelaule Eestist ning kaugemalt, ja 23. novembril kell 17 algab Lehtse kultuurimajas täiskasvanute kontsert, kus esinevad valla täiskasvanute kollektiivid alates tantsurühmadega ja lõpetades puhkpilliorkestritega.

Kontserdile järgneb pidu ansambliga OK. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles