Kaitseliidu Viru maleva uus pealik võttis tööjärje üle

Copy
Kaitseliidu Viru maleva liikmed, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad rivistusid laupäeval Rakvere raudteejaama juures, et olla koos linnarahvaga uue pealiku ametisse asumise tseremoonia tunnistajateks.
Kaitseliidu Viru maleva liikmed, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad rivistusid laupäeval Rakvere raudteejaama juures, et olla koos linnarahvaga uue pealiku ametisse asumise tseremoonia tunnistajateks. Foto: Vladislav Musakko

Laupäeval toimus Rakveres Kaitseliidu Viru maleva 101. aastapäevale pühendatud rongkäik kesklinnast raudteejaama.

Piduliku sündmuse ajendiks oli maleva uue pealiku kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ametisse asumine. Sellel puhul viibisid rivistusel Kaitseliidu ülem kindral Riho Ühtegi, Rakvere linnajuhid, külalised ja sadakond ettevõtmist uudistanud linlast.

Tseremoonial andis maleva lipu koos ülema kohustustega üle viimastel kuudel pealiku kohusetäitjana tegutsenud major Andrus Reinstein, kes jätkab töötamist Viru maleva staabiülemana.

Kaitseliidu ülem kindral Ühtegi lausus, et maleva uus pealik on olnud üks tublimaid ohvitsere Kaitseliidu peastaabis. "Miks see nii on, et me anname nii häid mehi siia ääremaadele? Sellepärast, et Viru maleva ja Kirde kaitseringkonna positsioon on Eesti jaoks väga oluline," kõneles Riho Ühtegi. "Kolonelleitnant Ainsalu on visiooniga mees ja ma usun, et ta toob väga huvitavaid ja uusi väljakutseid siia malevasse ja sellesse üksusesse."   

Kolonelleitnant Jaanus Ainsalu märkis, et ta on maleva tegemistega ennast kursis hoidnud alates suvest, mil korraldati mitu õppust. "Täna enam midagi uut ega ootamatut ei ole, vaid algab argipäev. Peastaabis olles olen samuti teatud ressursse siia suunanud ja kohal käinud. Nii et see töö on juba päris pikalt käinud," rääkis värske pealik. "Tuleb read sirgu saada ja need üle vaadata, et inimesed saaksid aru ka laiemast pildist, mida ja miks nad teevad. See on töö, millest alustame."

Viru maleva eelmine pealik kolonelleitnant Viktor Kalnitski siirdus ennast täiendama Soome maakaitseakadeemia kindralstaabi kursustele.

Kaitseliidu Viru maleva aastapäeva pidulik koosviibimine peetakse täna Kadrinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles