Sõmeru jõuväljak treeniti avatuks

Katrin Uuspõld
Copy
Sõmeru jõuväljak on valmis saanud ning esimene ühistreenig ka tehtud.
Sõmeru jõuväljak on valmis saanud ning esimene ühistreenig ka tehtud. Foto: Sven Hõbemägi

Laupäeval kuulutati Sõmerul Kooli tänaval valminud jõuväljak esimese näidistreeninguga ametlikult avatuks.

Laupäeval kuulutati Sõmerul Kooli tänaval valminud jõuväljak esimese näidistreeninguga ametlikult avatuks.

"Sport massidesse!" ütles Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. "Kui vallavalitsuse töötajad lähevad kooli lõunale, siis tee peale jääb jõuväljak, kus saab teha pool tundi treeningut." Tegemist oli sõbraliku naljaga, kuid Nõlvak ise oli laupäeval jõuväljakul Sven Hõbemäe näidistreeningul kohal.

"Sven Hõbemägi teeb Lasilas, Sõmerul ja Uhtnas üks kord nädalas valla inimestele tasuta kestustreeningut ja tean vähemalt kuut inimest, kes end tänu sellele on valda ka sisse kirjutanud. Nad on küll vallas elamas, kuid ei olnud seni end sisse kirjutanud," tõi Nõlvak näite sportimisvõimaluste mõjust.

Treener Hõbemägi, kes ühtlasi Lääne-Viru Omavalitsuste Liitu juhib, avaldas heameelt, et viimasel ajal kerkib jõulinnakuid üha enam üle maakonna ja need mitmekesistavad liikumise võimalusi. "Sellised jõulinnakud annavad inimestele ka võimaluse värskes õhus ennast aktiivselt liigutada ning lihastreeninguid teha, mis on kindlast hea vaheldus tervisekõnnile või jooksmisele," rääkis Hõbemägi.

Sõmeru jõulinnaku võimalusi hindas Hõbemägi väga heaks. "Siin saavad inimesed ennast mitmekülgselt treenida ning väga oluline, et lihastreening hõlmab tervet keha," ütles treener. "Pluss on samuti see, et need masinad sobivad ka algajale. Saab teha nii kerge soojenduse kui ka treeningu põhiosa. Samuti sobivad need kasutamiseks näiteks peale kerget jooksu või kepikõndi, et tervele kehale koormust anda."

Hõbemägi soovitas teha konkreetset harjutust igal trenažööril 10–15 kordust ja kaks-kolm seeriat. "Kindlasti peaks ikkagi arvestama raskusega, mis nõuab igas seerias ka pingutust. Trenažöörid on väga head omal käel alustamiseks, kuna masinad annavad ette liikumise trajektoori ning ei nõua väga palju tehnika tundmist ehk eksida väga ei saa erinevalt vabade raskustega treenimisel kangide ja hantlitega."

Treener rõhutas ka regulaarsuse ja järjepidevuse olulisust ning soovitas treenida näiteks kaks-kolm korda nädalas välitrenažööridel ning üks-kaks korda nädalas teha kõndi, rattasõitu või jooksu. "Kuna tegemist on jõuväljakuga, kus saab treenida tervet keha, oleks mõistlik lihastreeningute vahele jätta üks vaba päev, tehes kas aeroobset treeningut või puhates. Algajal oleks piisav treenida kolm-neli korda nädalas, tehes vaheldumisi lihastreeningut ja aeroobset treeningut ning jättes ka paar puhkepäeva taastumiseks," õpetas Hõbemägi. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles