Koolid ootavad külalistundidesse 1000 inimest

BNS
Copy
Oodatakse tagasi kooli.
Oodatakse tagasi kooli. Foto: Arvo Meeks

Koostöös 256 kooliga üle Eesti kutsub algatus Tagasi Kooli eri ametite ja töövaldkondade esindajaid iga vanuseastme õpilastele tunde andma, õpetajad on Tagasi Kooli keskkonnas välja pakkunud üle 1160 aja külalistunniks novembris või detsembris.

"Koolid ootavad inimesi praktiliselt kõikidest eluvaldkondadest ja sobiva tunni leiab endale igaüks," ütles Tagasi Kooli tegevjuht Teibi Torm. "Sellel aastal oodatakse aga eriliselt palju inimesi ametitelt, kus on oluline eesti keel või kirjandus – näiteks toimetaja, ajakirjanik, luuletaja, copywriter ja nii edasi. Kõige enam külalistundide kutseid on üles pannud 7.–9. klasside õpetajad."

"Eesti õpetaja on äge, ta julgeb kaasata inimesi väljastpoolt ja see on kindlasti kaasaegse hariduse tunnus," märkis ta.

Külalistunni pidamiseks on vajalik valmisolek rääkida oma tööst või tutvustada oma karjääriteed. 1.–6. klassi õpilasi huvitab enim, milline on eri ametites olevate inimeste tööpäev. Samas 7.–12. klassi noored tahavad juba teada, millised oskused on mingi konkreetse töö tegemiseks olulised, ning seetõttu tasub tutvustada lisaks ametile kogu oma elulugu ning tuua välja ka kõik elu jooksul tehtud haridus- ja töövalikud.

Lisaks külalistundidele vahendab Tagasi Kooli karjääriteemalisi õppekäike ja töövarjuvõimalusi. Lisainfot leiab ja külalistundi registreerumine toimub veebilehel tagasikooli.ee. Selleks tuleb broneerimiskeskkonnas välja valida sobiv piirkond ja aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles