Hambaravihüvitis julgustab arsti juurde minema

Merly Raudla
Copy
Ester Talv kõneles, et esmakordseid tulijaid on nii palju, et ta on määranud limiidiks kaks uut klienti päevas. Muidu ei saaks püsikliendid enam üldse löögile.
Ester Talv kõneles, et esmakordseid tulijaid on nii palju, et ta on määranud limiidiks kaks uut klienti päevas. Muidu ei saaks püsikliendid enam üldse löögile. Foto: Vladislav Musakko

Varem tuli täiskasvanutel enda hammaste ravi eest tasuda täiel määral ise, kuid 2017. aasta 1. juulist pani riik siin õla alla. Olgugi et hambaravi maksumuse valguses on hüvitise osa väike, on see julgustanud paljusid inimesi hambaarsti juurde minema.

Eelmise aasta 1. jaanuarist saavad kõik täiskasvanud ravikindlustatud inimesed aastas 40 eurot hambaravihüvitist, patsiendil endal tuleb tasuda vähemalt pool raviarvest. Hüvitist on võimalik kasutada ainult haigekassaga lepingu sõlminud hambaraviasutustes. Lääne-Virumaal saab täiskasvanu hambaravihüvitist kasutada paljude hambaravipakkujate juures.

Rakveres omanimelises hambaravikabinetis tegutsev Ester Talv sõlmis haigekassaga lepingu poolteist aastat tagasi ja pärast seda tema klientide arv tõusis. “Me ummistume nendest esmakordsetest tulijatest. Meie juurde jõuavad inimesed, kes pole 10, 12, 15 aastat hambaarstil käinud. Nad on nii kaua hoogu võtnud ja nüüd jõuavad kohale, sest riik maksab midagigi,” kõneles Talv ja nentis, et enamasti panevad inimesed ka järgmise aja kinni. “Rahaline hüvitis on olnud tõukeks ning nad jäävad ravile edasi,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles