Inju elanikke kimbutab vees pesitsev soolebakter

Toomas Herm
Copy
Veeettevõte ei tohi teada klientide arvu, kuid arvutused näitavad, et sellest puurkaevust saab Injus oma joogivee 40 inimest.
Veeettevõte ei tohi teada klientide arvu, kuid arvutused näitavad, et sellest puurkaevust saab Injus oma joogivee 40 inimest. Foto: Ain Liiva

Inju küla elanikud said hiljuti veeteenust osutavalt aktsiaseltsilt Emajõe Veevärk pisut pelutava teate, milles oli kirjas, et ühisveevärgi joogivesi ei vasta sotsiaalministri määrusega kehtestatud nõuetele ja seepärast palub ettevõte vett söögiks ja joogiks mitte tarvitada.

Injus kortermajas elav naine rääkis, et vee halvast kvaliteedist teavitas teda teisipäeval majas veevärgiga tegelev elanik. Veest olevat leitud 20 ühikut soole- ehk kolibakterit saja milliliitri kohta. Pärast teate saamist loobus naine kraanist tuleva vee joomisest. Eile pidi tuttav talle linnast tooma viieliitrise kanistri puhta veega.

“Eks nii tuleb nüüd elada,” nentis murelik elanik ja lisas, et Injus pole vesi kunagi hea olnud. Varem oli selles suur rauasisaldus, mingil ajal hakkas kraanivesi eritama kloorilõhna. Naine teadis rääkida, et majas elav voodihaige on vee kvaliteediga eriti hädas, sest kui kraanist tuleva veega abivahendeid pesta, kipuvad need ummistuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles