Kadrina vald võitleb teeäärsete okstega

Merly Raudla
Copy
Kadrina vallas niidetakse teeäärtes võsa.
Kadrina vallas niidetakse teeäärtes võsa. Foto: Arvo Meeks

Kadrina vallavalitsus on tellinud AS-ilt Eesti Teed osa valla teede ääres võsa niitmise. Niidetud on juba Viitna–Arbavere, Karjääri ja Pakitu–Põima tee. Kolmapäeval toimetas traktor Neerutis. Jäävad veel Polli–Kiku ja Uku tee ääred.

“Eks sellega on teatud probleemid,” tunnistas Kadrina abivallavanem Aarne Laas. “Ideaalne oleks, kui iga kinnistu omanik teeks ise paari meetri ulatuses teeääre puhtaks. Kui oksad on tee peal, ei saa talvel lund lükata,” kõneles ta.

Vahetult pärast niitmist võivad oksad olla ajutiselt teel. Nende kõrvaldamise korraldab Kadrina Kommunaal. “Võsa mädaneb tee ääres ruttu ära, suuri puid ja oksi ei võeta,” sõnas Laas.

Vallalehes on korduvalt kutsutud inimesi üles enda kinnistu piires teeääri korras hoidma, kuid Laasi sõnul on see jäänud hüüdjaks hääleks kõrbes. “Võib tekkida oht, et talvel ei saa osa teid lahti lükata. See on päris suur probleem, et teed kasvavad kinni. Inimene istutab väikese puu tee äärde, aga varsti on sel kahe- või kolmemeetrised oksad,” märkis abivallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles