Virumaalt pärit Mirjamil on tulekahjuks tegutsemisplaan olemas

Merly Raudla
Copy
Maastikutulekahjud on kevadises kuumuses Austraalias tavapärane nähtus. Inimesed on selleks valmistunud ning uudised tulekahjudest neid ei heiduta.
Maastikutulekahjud on kevadises kuumuses Austraalias tavapärane nähtus. Inimesed on selleks valmistunud ning uudised tulekahjudest neid ei heiduta. Foto: Peter Parks

Kui meie hakkame Eestis oktoobris ja novembris lund ja külma ootama, läheb maakera kuklapoolel Austraalias temperatuur järjest kuumemaks ning tohutud maastikupõlengud on igakevadine lugu. Suitsuvine on idakaldal üks kevade tundemärke. Väike-Maarja vallast pärit 34-aastane Mirjam Kunnberg on Austraalias elanud umbes kuus aastat. Mirjami ja tema kihlatu maja asub Ida-Austraalias Sunshine Coastil paigas nimega Little Mountain.

See kohake asub Sydneyst 1000 kilomeetrit põhja pool. Kohalik tulekahju saadi sel nädalal kiiresti kontrolli alla ning järjekordne suur põleng on neist umbes tunni aja kaugusel. “Õhk on hetkel küll nagu Indias. Sudune,” ütles Mirjam.

Kodu katusevahetuse lükkasid nad igaks juhuks edasi. “Ei taha uut panna, kui tulekahjud peaks siia kanti jõudma,” lausus ta. Ilmateade oli küll kolmapäevaks tormi ja vihma lubanud, kuid Mirjami elukohas ei sadanud tilkagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles