Pane ennast proovile: kui hästi tunned fakte Eestist?

Margus Martin
, reporter
Copy
Ehkki kodanikupäeva e-viktoriinil saab osaleda üksnes internetiühendusega arvutit või nutiseadet kasutades, võivad huvilised soovi korral niisuguseid viktoriine korraldada näiteks koolides ka ise.
Ehkki kodanikupäeva e-viktoriinil saab osaleda üksnes internetiühendusega arvutit või nutiseadet kasutades, võivad huvilised soovi korral niisuguseid viktoriine korraldada näiteks koolides ka ise. Foto: Elmo Riig

Saabuva kodanikupäeva puhul avas integratsiooni sihtasutus tänasest igaaastase e-viktoriini, mis keskendub huvitavatele faktidele, sündmustele ja elule Eestis.

Poolesajast küsimusest koosneval viktoriinil saab osaleda integratsiooni sihtasutuse kodulehel 29. novembrini. Küsimustele vastamiseks on aega 60 minutit. Maksimaalselt on võimalik saada 74 punkti.

Viktoriini tulemused avalikustab integratsiooni sihtasutus 30. novembril oma kodulehel. Viis parima tulemuse saanud osalejat saavad integratsiooni sihtasutuse auhinna.

"Aastate jooksul, mil viktoriini korraldanud oleme, näeme, et see on olnud alati populaarne, näiteks eelmisel ja üleeelmisel aastal võttis viktoriinist osa ligi 5000 inimest," ütles integratsiooni sihtasutuse juhataja Irene Käosaar. "Kodanikupäev on päev, mil kõik võiksid kasvõi korraks mõelda kodanikuks olemisele – sellega kaasnevatele hüvedele ja kohustustele. Igapäevaelus me seda just liiga sageli ei tee. Usun, et meie viktoriin aitab suurendada teadmisi ühiskonna kohta ning seeläbi aidata kaasa sidusama ühiskonna kujunemisele."

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril. Selle eesmärk on aidata kaasa ühiskonnas kodanikustaatuse teadvustamisele ning kodanikuõigustes ja -kohustustest teadlikkuse kasvule.

26. novembril 1918 andis maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta, millega loodi esimest korda juriidilises tähenduses mõiste "Eesti kodanik".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles