Haljala vallavanema erafirma aruandlus tekitab küsimusi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Berg Aiakeskus avas Vaala keskuse juures uksed 2016. aasta kevadel. Toona lootis praegune Haljala vallavanem Ivar Lilleberg, et äril hakkab hästi minema.
Berg Aiakeskus avas Vaala keskuse juures uksed 2016. aasta kevadel. Toona lootis praegune Haljala vallavanem Ivar Lilleberg, et äril hakkab hästi minema. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Vaala keskuse ees istikute, lillede ja muu sarnasega kaubelnud Berg Aiakeskus peatas määramata ajaks tegevuse. Müügikoha omanik Ivar Lilleberg, kes ühtlasi on Haljala vallavanem, põhjendas seda ajapuudusega. Samas on Berg Aiakeskuse juriidilisel kehal SL Gardens OÜ-l juba alates 2017. aastast esitamata majandusaasta aruanded.

Viimane SL Gardens OÜ esitatud majandusaasta aruanne pärineb 2016. aastast. Krediidiinfo andmetel on ettevõte tasunud tööjõu- ja riiklikke makse 2017. aasta III kvartalis ja seejärel veel 2018. aasta eest kokku 25 eurot. Pisut üle 200 euro on riiklikke makse tasutud ka selle aasta I kvartali eest

Ametlikult pole alates 2017. aasta IV kvartalist ettevõttes mitte ühtegi töötajat, kuigi reaalselt on Berg Aiakeskus tegutsenud. Maksuvõlgasid SL Gardensil pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles