Tapa värskendamisele tekkis vastasleer

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Arhitektuurikonkursi eel korraldati Tapal kõigile mõeldud jalutuskäik linna keskmes, kuid linnakodanikud selle vastu erilist huvi ei ilmutanud.
Arhitektuurikonkursi eel korraldati Tapal kõigile mõeldud jalutuskäik linna keskmes, kuid linnakodanikud selle vastu erilist huvi ei ilmutanud. Foto: Vladislav Musakko

Paljuski ahvatlev, aga tegelikkuses peale sunnitud rahaline programm on jõudnud oma haardega Tapale, arvavad mõned raudteelinna kodanikud ning on vastu omavalitsuse plaanile kasutada linnakeskuse uuendamiseks selleks otstarbeks korraldatud arhitektuurivõistluse võidutööd.

Sellest, et Tapal läheb nagu Eestis tavaliselt – igale ideele on vastalisi –, võis aimu saada juba aasta alguses. Teatavasti oli Eestis käsil programm “Hea avalik ruum”, mille raames korraldati arhitektuurivõistlusi väikelinnade keskuste uuendamiseks, ja Tapal algas selle elluviimine avaliku üritusega.

Linnakodanikke kutsuti kaasa mõtlema ja läbi linna jalutama. Huvilisi tuli kokku umbes 15, neist pooled korraldajad, linnaametnikud ja ajakirjanikud. Ülejäänud seltskonna seast kõlas juba siis küsimus: milleks seda vaja on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles