Mere Kodu elanike tavatu käitumine häirib kundalasi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda endises muusikakoolis elavad psüühilise erivajadusega inimesed, kes tekitavad linnaelanikes oma käitumisega mõnikord pahameelt.
Kunda endises muusikakoolis elavad psüühilise erivajadusega inimesed, kes tekitavad linnaelanikes oma käitumisega mõnikord pahameelt. Foto: Vladislav Musakko

Kunda endise muusikakooli hoones elavad psüühilise erivajadusega inimesed on püüdnud iseseisvalt hakkama saada. Kaks aastat on külg külje kõrval toimetatud, kuid nüüd arutletakse nende käitumise üle sotsiaalmeedias ja inimesed on pöördunud politsei poole.

Hiljuti tekkis sotsiaalmeedias portaalis Märgatud elav arutelu, kus viidati Kunda Mere Kodu elanikust rahanuiajale, heideti erivajadustega inimestele ette liigset karjumist ja jalgrattaga otsa sõitmist. Küsiti otse, miks jalutavad need inimesed vabalt ringi. On nõnda, et ühtede arvates häirivad nad linnaelanike elu, teised leiavad, et kõik ühiskonnaliikmed vajavad kaastunnet ja mõistmist.

Kunda Mere Kodu on kodu 20 inimesele, keda püütakse kogukonda sulandada tavapärase eluga. Nad toimetavad iseseisvalt õhtusel ja öisel ajal, siis on valvetöötaja, kes erakorraliste juhtumite puhul appi tuleb, kätte saadav telefonitsi. Päeval on tööl tegevusjuhendaja. Osa Mere Kodu elanikke käib linnas töökeskuses või mõnes ettevõttes ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles