Kundas õpetati kriisiks valmistuma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kriisiõppusel harjutatakse muu hulgas elupäästva esmaabi andmist.
Kriisiõppusel harjutatakse muu hulgas elupäästva esmaabi andmist. Foto: Erakogu

Eile toimus Kundas kriisiks valmistumise õppepäev, korraldajaiks Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, maakonna turvalisuse nõukogu, päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet.

Niisugused õppepäevad on mõeldud tavalistele kodanikele ning tänavu on need toimunud juba Haljala vallas ja Rakvere linnas. "Kriisiõppepäevadel saab põhjaliku ülevaate kriisisituatsioonide kitsaskohtadest," lausus VIROL-i turvalisuse ja rahvatervise spetsialist Sirli Kapper pressiteate vahendusel. "Õppusel selgub, millised on valdkonnad, mis vajaksid kogukonnas kaardistust, et kogukond oskaks kriisisituatsioonides läbimõeldult tegutseda ja saaks vajadusel hakkama ilma abi saabumiseta kuni seitse järjestikust ööpäeva."

Eraldi keskendutakse õppusel meditsiiniabi andmisele. Käsitletakse kodust ravimivaru ning elupäästvat esmaabi. Osalejad saavad katsetada elupäästva esmaabi võtteid ka praktiliselt, abiks on Rakvere haigla eksperdid.

Kriisiõppepäeva ühe osana toimub veel praktiline priimuse kasutamise õpe, mille käigus saavad soovijad kriisivaru komplektides sisalduvatest toodetest toitu valmistada.

Kriisiõppepäevad jätkuvad järgmisel aastal. Alates 2020. aasta jaanuarist on õppepäevad planeeritud Vinni, Kadrina, Tapa ja Väike-Maarja valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles