Kiri: Sergei, Dmitri ja teiste kelmide küüsis

Virumaa Teataja
Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Olen üks nendest, kellele netipätid on helistanud. Algas see kevadel. Esimest korda helistas Dmitri, kes teatas, et tal on pakkuda hästi tasuvat lihtsat tööd, vaja vaid tegutseda arvutis mõni tund päevas ja tasu on suur. Vastasin, et ei soovi, ja lõpetasin kõne.

11. oktoobril helistas jälle vene keelt rääkiv mees, kes nimetas end Sergeiks ja pakkus taas tööd arvutiga – kullaäris. Kuulda oli kõva kisa, ilmselt laste hääli. Tulin mõttele pöörduda politseisse ja ütlesin, et vabandage, ei saa rääkida, sest külalised saabusid. Ta ütles, et helistab õhtul uuesti. Kirjutasin kohe politseile kirja. Õhtul helistas taas Sergei (kogu aeg tulid kõned eri numbritelt) ja siis kuulasin ta jutu ära. Ta alustas küsimusega, kas ma tean, et Horvaatia hakkab ühinema eurotsooniga, jätkas, et on õige aeg osta kokku kulda ja seda tunduvalt kallimalt edasi müüa ning minu tööks olekski tegelda internetis kulla ostu ja müügiga. Küsisin, kas ma pean midagi investeerima, ütlesin, et mul ei ole arvel raha. Öeldi, et nemad ei ole mu rahast ega arvetest huvitatud, nad pakuvad vaid tööd. Ütlesin, et ma ei soovi, tean, et te olete petturid ja et tegin avalduse politseisse, lõpetage helistamine.

15. oktoobril helistati uuesti, siis oli suunakood +370 ja kuulda oli jälle laste kisa. Palusin, et mulle enam ei helistataks, ja lõpetasin kõne, aga kohe helistati jälle. Ma ei võtnud vastu. Vist 21. kuupäeval helistati Eesti numbrilt. Kui aru sain, et jälle helistab Sergei, palusin tal lõpetada, aga ta tegi seda veel korra. Peale seda võtsin kõne politseisse. Sealt öeldi, et nad ei saa midagi teha, ärgu ma lihtsalt kõnesid vastu võtku. Kuid nad helistavad ju eri numbritelt! Andsin politseile ka kaks viimast numbrit. Peagi hakkasid mu e-postkasti saabuma teated, kus tahetakse, et investeeriksin kohe, et saada näiteks 200 protsenti kasumit. Algul olid need ainult venekeelsed. Siis teatati eesti keeles, et olen võitnud nutitelefoni. Vaatasin järele, mida võidu kättesaamiseks teha tuleks. Loomulikult taheti igasuguseid andmeid. Tegin arvutile restardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles