Legend Jaan Paku auks musitseeriti hoo ja lustiga

Inna Grünfeldt
Copy
Võluva duo moodustavad Birgit Valter (viiul) ja juba ka heliloojana tuntud Paula Linde (kannel).
Võluva duo moodustavad Birgit Valter (viiul) ja juba ka heliloojana tuntud Paula Linde (kannel). Foto: Rita Mets

XVIII Jaan Paku nimelisel noorte muusikute päeval, Rakvere muusikakooli asutaja auks peetud peol, võlusid kuulajaid ansamblid.

Rakvere muusikakooli juhiabi Rita Mets rääkis, et kohale olid tulnud noored muusikud üle Eesti – idast ja läänest, lõunast ja põhjast. Ansamblite koosseisus astus publiku ette 87 noort.

Rita Metsa sõnul kujunes Jaan Paku auks peetud pidu toredaks noorte muusikaga täidetud laupäevaseks pealelõunaks. “Avalöögi pillipeole tegid Rakvere muusikakooli ansamblid. Neile järgnesid Kunda, Kadrina, Tallinna, Narva, Ahtme, Tartu, Nõmme ja Tallinna muusikakeskkooli noored. Nõmme muusikakoolist esines noorte meeste keelpilliansambel nimega Mootorsaed. Noorhärrad esinesid sellise lustiga, et publik ei tahtnud neid kuidagi lavalt ära saata,” rääkis Mets.

“Paku Jaani pillipidu lõppes aga tõelise pärlisäraga – Eesti muusika- ja teatriakadeemia noorte ansamblid, keda on juhendanud Nata-Ly Sakkos ja Lea Leiten, tõid meile külakostiks rahvusvahelise koosseisu noori interpreete,” jagas oma rõõmu Rita Mets. “Esinesid muusikud Venemaalt, Hispaaniast, Koreast, kes koos meie kargete Maarjamaa noortega panid peole särava heliseva punkti.”

Peo aukülaliseks oli taas Jaan Paku tütar Helle Oll, kes napilt kuu aega tagasi jättis oma elurajal selja taha 80. verstaposti. “Huvitav oleks teada, kuidas papa Jaan Pakk oma kaksikutest tütarde Helle ja Virve viiendat sünnipäeva tähistas, kui tema hing ja mõtted olid veel kestvatest sõjakoledustest räsitud maal juba kaunite helide maailmas ja peas keerlesid tulevikumõtted noortele muusikalise haridustempli rajamiseks, sest napilt neli kuud hiljem loodi Rakveres laste muusikakool,” mõtiskles Rita Mets. Tuleva aasta märtsis tähistab Rakvere muusikakool 75. sünnipäeva.

Pidu lõppes traditsiooniliselt tordi söömisega. “Tore ja siiras pillipidu oli,” ütles Mets. “Järgmisel aastal korraldame Paku Jaani auks suure orkestrite mängupeo.” 

Mängib Kunda muusikakooli kitarritrio koosseisus Amelia Petrov, Alari Aso ja Erik Gruša.
Mängib Kunda muusikakooli kitarritrio koosseisus Amelia Petrov, Alari Aso ja Erik Gruša. Foto: Rita Mets
Esineb Kadrina kunstidekooli klaveriduo Lisbet Kotiesen ja Emili Pilv.
Esineb Kadrina kunstidekooli klaveriduo Lisbet Kotiesen ja Emili Pilv. Foto: Rita Mets
Pala esitab Ahtme kunstide kooli väike viiulipiiga Uljana Glistina.
Pala esitab Ahtme kunstide kooli väike viiulipiiga Uljana Glistina. Foto: Rita Mets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles