Eesti lihasektori esindajad kogunevad kaheks päevaks Rakveresse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rakveres arutletakse kahel päeval Eesti lihatööstuse tuleviku üle.
Rakveres arutletakse kahel päeval Eesti lihatööstuse tuleviku üle. Foto: Mailiis Ollino

Täna toimub Rakveres Aqva konverentsikesuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lihafoorum, kus arutletakse Eesti liha- ja loomakasvatussektori tuleviku, keskkonnamõju ja Eesti inimeste tarbimistrendide üle.

"Lihasektori arengud on viimasel ajal kahjuks väga tugevasti mõjutatud sotsiaalmeedias levivatest pooltõdedest. Ometi on lihasektor põllumajanduse olulise osana see, mis aitab korras hoida Eesti unikaalseid looduskooslusi, hoida haritud põllud ja hooldatud niidud ning tagada Eesti toidujulgeoleku. Eestimaist liha toodetakse meie puhtas keskkonnas ning lihal on oluline roll mitmekesises ja tervislikus toitumises," rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu aseesimees, lihatoimkonna juht Anu Hellenurme.

 "Kõiki neid väärtusi ei kajasta täielikult ükski Exceli tabel, aga kui palju maksab hoolivus, naeratus, inimeste heaolu, rõõm? Oluline on, et kogu sektor – põllumehest alates kuni ametnike ja tarbijateni välja – mõistab, et tarneahela kõik lülid on üksteise jaoks väga olulised," lisas ta. 

Homme jätkuvad Rakveres arutelud nii sea- kui ka lihaveisekasvatuse sektori arengu üle. Eesti sealihasektor on saanud kõvasti räsida nii majanduskriiside, turutõrgete kui ka sigade Aafrika katku leviku tõttu. Tagasilöökidest taastumine on vaevaline, kuid sobiva strateegia olemasolul võimalik. 

Tagasi üles