Tamsalu gümnaasium täitus tossuga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vastavalt evakuatsiooniplaanile väljusid lapsed koolimajast ja kogunesid kõigepealt tenniseväljakule.
Vastavalt evakuatsiooniplaanile väljusid lapsed koolimajast ja kogunesid kõigepealt tenniseväljakule. Foto: Tamsalu gümnaasium

Täna hommikul anti Tamsalu gümnaasiumis evakuatsioonihäire. Õnneks oli tegemist õppusega, kus imiteeriti tulekahjut kooli galeriis ja vaatamata jahedale ilmale evakueeriti lapsed ning personal esialgu kooli hoovi tenniseplatsile. 

Lapsed õppuse toimumisest ette ei teadnud, neile tuli see ootamatult. Õpetajatele oli mainitud, et õppus toimub sel nädalal, kuid kuupäeva ja kellaaega ei teadnud nemadki.

"Õnnetus ei hüüa tulles, parem karta kui kahetseda. Oleme selliseid õppuseid korraldanud ka varem, kuid nüüd oli veidi pikem vahe sees," rääkis kooli huvijuht Johanna Sinik.

Tamsalu gümnaasiumi evakuatsiooniplaan näeb ette, et tulekahju korral tuleb koguneda kooli hoovi tenniseplatsile. "Kuna ilm on jahe, suunasime lapsed sealt edasi võimlasse," rääkis huvijuht. "Eks mõni laps ikka natuke kartis ka, aga õpetajad selgitasid neile olukorda."

Õppust jälgis ja nõuandeid jagas Tapa valla haldusspetsialist Alo Leek. "Ta lasi kooli kõige käidavama galerii tossu täis. Eesmärk oli, et ei põgenetaks läbi tossu ehk "tulekolde", vaid mõeldaks alternatiivsele teekonnale," selgitas Johanna Sinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles