Virumaa piiga pürgib eestlaste häälte toel polaarmatkale

Merly Raudla
Copy
Ekstreemsport pole Ellen Anett Põldmaale võõras.
Ekstreemsport pole Ellen Anett Põldmaale võõras. Foto: Erakogu

Simunast pärit neiu püüdleb naaberriikide aktivistidega võidu polaarekspeditsioonile Fjällräven Polar 2020. Ülemaailmse konkursi peavõit on 300-kilomeetrine kelgukoertega rännak. Konkurents on tihe ning Ellen Anett Põldmaa vajab matkale pääsemiseks kaasmaalaste toetust.

Ellen Anett on kogu elu teinud sporti, laulnud ja löönud kaasa mitmesugustes põnevates projektides. Nüüd, enne oma 25. sünnipäeva, on ta püüdmas uue eesmärgi täitumist.

Esialgu pelgas neiu kuulsusekoormat, mis võib kampaaniaga kaasas käia. "Kui nägin, et võitja selgub mu 25. sünnipäeval 12.12, siis mõtlesin, et no see on küll märk. Pean proovima," kõneles piiga. 

Elleni poolt saab hääle anda SIIN.

Fjällräven Polarile pääsemine pole eestlastele sugugi lihtne. Kõigepealt tuleb rinda pista meie naabritega: Soome, Rootsi, Läti ja Leeduga. Väljavalituks osutub siit vaid üks kandidaat, seetõttu polegi eestlased just sageli Fjällräven Polarile sattunud. Vaid kolm korda varem on see õnnestunud: 2014. aastal osutus valituks Katrina Sokk, 2016. aastal Hans Markus Antson ja möödunud korral hääletasid eestlased matkale Maiu Lünekundi.

Praegu on Elleni Aneti peamine konkurent Rootsis resideeruv mongoollane, keda kaasmaalased on juba mitu aastat usinalt võidule püüdnud aidata.

Hääletus kestab 12. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles