Kadrina avas korvpalli esiliigas võiduarve, Tamsalu täiendas enda oma

Margus Martin
, reporter
Copy
Tamsalu Los Toros/TalTech tõusis tänu viiendale võidule esiliiga turniiritabelis esikolmikusse.
Tamsalu Los Toros/TalTech tõusis tänu viiendale võidule esiliiga turniiritabelis esikolmikusse. Foto: Rainer Tops

Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistlustel saatis reede õhtul edu mõlemat Lääne-Viru meeskonda. Kui Kadrina Karud avasid uue peatreeneri Aivar Kuusmaa debüütmängus võiduarve, siis Tamsalu Los Toros/TalTech kirjutas tabelisse võidupunktid juba viiendat korda.

Kadrinlased suutsid ülimalt tasavägise mängu esiliiga paremikku kuuluva KK Viimsi/Noto vastu kallutada kodusaalis enda kasuks 78:74. Poolajaks juhtisid külalised 31:30.

"Nagu juba varem mainisin, siis esiliiga on läinud professionaalsemaks ja pean ütlema, et mõlema poole pealt käis päris füüsiline ning agressiivne andmine," kõneles Aivar Kuusmaa. "Hea meel, et poisid võitsid ja said natuke head emotsiooni. Saal oli rahvast täis – tore on, et saame kellelegi mängida. Üle pika aja mul mängu viimastel minutitel natukene isegi käed värisesid."

Tubli panuse andsid Karude edusse sarnaselt juhendajaga esimest korda meeskonda esindanud ameeriklased Austin Dwight Wrighten ja De Vante Rashawn Young. Esimene viskas 22 punkti ja võttis 11 lauapalli, teine skooris 13 punkti ja jagas kaaslastele 11 korvisöötu.

Kohtumise närvesöövatel lõpusekunditel külmavereliselt ja tulemuslikult tegutsenud Kadrina tiimi kapten Allan Ehte lisas 16 punkti, Lauri Mets 11 punkti ja üheksa lauapalli.

Nädala pärast ootab Karusid ees tõsine duell teise nimeka treeneri, Tiit Soku juhendamisel mängiva Betoonimeister/SK Nord/Cramo tiimiga. Aivar Kuusmaa lausus, et ei maksaks vastandada Kuusmaad ja Sokku, vaid pigem ikka Betoonimeistrit ja Karusid. "Nojah, kahjuks sellest [kahe korvpallilegendi vastandamisest] ei saa lahti," lisas ta.

Kadrina Karud - KK Viimsi/Noto mängu protokoll

Kadrina Karude selle hooaja esimesest võidumängust Kadrina spordikeskuses tuli osa saama taas korralik rahvahulk.
Kadrina Karude selle hooaja esimesest võidumängust Kadrina spordikeskuses tuli osa saama taas korralik rahvahulk. Foto: Kirke Külmhallik

Los Toros oli Betoonimeister/SK Nord/Cramo tiimist nende koduplatsil parem 91:65 (44:26). Tamsalu meeskonna esindaja Rainer Tops lausus, et võit tuli küll skoori mõttes kindlalt, aga parandamisruumi on neil endiselt kõvasti.

Marcus Neiland viskas võitjate kasuks 17 ja Eric Schmalz 15 punkti. Rait Tammet sepistas 12 punkti ja 12 lauapalliga kaksikduubli. Kaotajatest ainsana kahekohalise punktiarve kogunud Siim Lauri arvele kanti 28 punkti.

Betoonimeister/SK Nord/Cramo - Tamsalu Los Toros/TalTech mängu protokoll

Kadrina Karud tõusid tänu seitsmest mängust saadud esimesele võidule turniiritabelis eelviimasele, üheteistkümnendale kohale. Samal ajal KA Tallinna Kalev/TLÜ 95:67 paremust tunnistanud KK HITO/BC Karjamaa on seitsme kaotusega viimane.

Tamsalu Los Toros/TalTech kerkis viie võidu ja kolme kaotusega keskmike hulgast esikolmikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles