Curly Strings näitab sümfoonilist külge

Inna Grünfeldt
Copy
Curly Strings annab tuttavatele paladele uue, sümfoonilise hingamise.
Curly Strings annab tuttavatele paladele uue, sümfoonilise hingamise. Foto: Curly Strings

Ansamblilt Curly Strings ilmub uus album "Sümfooniline Curly Strings".

Plaadil on muusika, mis sai elavas esituses salvestatud tänavu maikuus kolmel kontserdil Tallinnas, Tartus ja Pärnus koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga.

Plaadil on kokku 14 lugu, mis kõik pärinevad bändi eelnevatelt albumitelt, millele orkestriseaded on lisanud uusi kihte ja värve. Arranžeeringud on teinud hinnatud Eesti heliloojad ja muusikud Tauno Aints, Tõnis Kõrvits, Tõnu Kõrvits, Rasmus Puur ning Arno Tamm.

"Kontsertide andmine sümfooniaorkestriga oli küll juba meie ammune unistus, kuid me olime ikkagi tõeliselt pahviks löödud sellest, kui võimsad ja emotsionaalsed uued helipildid meie lugudele lisandusid," rääkis esitatud muusikast ansambli solist Eeva Talsi. 

Plaadi saamislugu algas juba 2018. aastal, mil Curly Strings paluti esinema Saksamaa suurimale folkfestivalile Rudolstadt koos sealse kohaliku sümfooniaorkestriga. Kontsert pea 5000 inimese ees andis ansamblile tugeva tõuke selleks, et leida moodus see kava kodumaise publikuni tuua.

Tänavu kevadel toimusid esitused Estonia kontserdisaalis, Pärnu kontserdimajas ning Vanemuise kontserdimajas. Nendelt kontsertidelt valitud palad ongi jõudnud ilmuvale CD-le "Sümfooniline Curly Strings". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles