Kuus Ida-Virumaa spordi- ja kultuuriüritust saavad toetust

Inna Grünfeldt
Copy
"Kremli ööbikud", kus Jaak Joalat kehastas Märt Avandi, jõudis Kreenholmi manufaktuuris lavale integratsiooni sihtasutuse toel.
"Kremli ööbikud", kus Jaak Joalat kehastas Märt Avandi, jõudis Kreenholmi manufaktuuris lavale integratsiooni sihtasutuse toel. Foto: Gabriela Liivamägi

Integratsiooni sihtasutuse korraldatud konkursi "Ida-Virumaa ettevõtlust edendavad spordi- ja kultuuriüritused" teise taotlusvooru tulemusena saab toetust summas 94 500 eurot kuus Ida-Virumaal toimuvat spordi- ja kultuuriüritust, mis edendavad ettevõtlust, turismi ning toovad regiooni külastajaid kogu Eestist.

10. septembrist 10. oktoobrini toimunud konkursi "Ida-Virumaa ettevõtlust edendavad spordi- ja kultuuriüritused" taotlusvooru käigus laekus integratsiooni aihtasutusele 25 taotlust, millest 22 vastasid esitatud nõuetele.

Konkursi komisjon otsustas toetada kuut projekti, jagades toetust summas 94 500 eurot nii valdkondade kui ka Ida-Virumaa piirkondade vahel. Toetatavatest ettevõtmistest on kolm spordi- ja kolm kultuurivaldkonnast.

Projekte toetatakse järgmiselt: Alutaguse suusamaraton 11 925 eurot, Eesti Jalgpalli Liidu hooaja avamängu "Superkarikas" esmakordne korraldamine Narvas 12 500 eurot, festivali Station Narva 2019 korraldamine 12 500 eurot, Peterburi teatrite nädala korraldamine Vaba Lava Narva teatrikeskuses 14 731 eurot, Ida-Virumaa ettevõtete ja elanikega koostöös Eesti tulevikust lavastuse loomine ja ettekandmine nii piirkonnas kui ka üle Eesti  22 590 eurot, turismi- ja matkafestivali SeiklusFest korraldamine Ida-Virumaa eri kohtades 21 514 eurot. 

Taotlusvoorus toetati eelkõige suurprojekte, milles osaleb vähemalt 1000 inimest.

"Avatud taotlusvooru eesmärk oli aidata kaasa Ida-Virumaa ettevõtluse ja majandusarengu elavdamisele, piirkonna elukeskkonna atraktiivsuse tõstmisele ning nooremaealiste väljavoolu pidurdamisele," ütles integratsiooni sihtasutuse keelelise ja kultuurilise kümbluse valdkonnajuht Jana Tondi. "Ida-Virumaal läbiviidavate spordi- ja kultuuriürituste arvu kasvatamise kaudu soovime elavdada siseturismi ning tugevdada Eesti teiste piirkondade sidemeid Ida-Virumaaga," lisas Jana Tondi.

22. veebruarist 21. märtsini toimunud konkursi esimese taotlusvooru tulemusena viidi ellu kaheksa kultuuri- ja spordiprojekti kokku 157 500 euro eest. Nendest neli olid kultuuriüritused: balletifestival Jõhvis, muusikafestival Mägede Hääl Eesti kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel, Narva ooperipäevad ja etendus "Kremli ööbikud" Kreenholmi manufaktuuris Narvas. Ülejäänud neli projekti olid suvised spordiüritused: jooksusari Narvas ja Narva-Jõesuus, Narva Energiajooks, Eesti ja Venemaa jalgpallitähtede sõpruskohtumine Narvas ja motokrossiädalavahetus Kiviõli seikluskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles