Kadrina on infotehnoloogia tõmbekeskus

Jete Eevald
Copy
Robotile kirjutatakse kood nupuvajutuste abil.
Robotile kirjutatakse kood nupuvajutuste abil. Foto: Ain Liiva

Kadrina rahvamajast kõlab iga veerandtunni järel kõigile tuntud hip­hopilugu “Sidur-pidur-gaas-gaas”. Lapsed Hulja, Kadrina, Võsupere ja Sõmeru koolist on 21. novembri keskpäeval elevil. Kuid mitte ainuüksi tänu laulule. Alanud on lasteaialastele suunatud CADrina, kus põhirõhk on robootikal ja IT-l. Põrandatele veetud rajad annavad lastele võimaluse eri funktsioonidega roboteid eri teid pidi suunama õppida.

Tänavusele üritusele on saabunud aga külalised ka Kadrina lasteaiast Sipsik. Eelneval kahel aastal on koostööd tehtud Kadrina keskkooliga: esimesel aastal loovtöö raames, teisel aastal koos algklassidega. “Esimene, aga loodan, et mitte viimane kord, sest on olnud väga põnev ettevalmistusperiood ja ka tänane üritus läheb sujuvalt. Selles suhtes oleme natuke uhked küll,” lausub Sipsiku lasteaia direktor Anu Faelmann. Kadrina lasteaias Sipsik ja selle filiaalis Huljal on robootikatund kord nädalas. Eestvedaja on valdkonna vastu suurt huvi tundev õppejuht Maia Mägi, kuid juhendamas käivad ka keskkoolinoored.

“Paljut, mida õppekavas nõutakse, saab läbi nende nutikate vidinate õppida,” teatab Faelmann. “Õpetajad, ka sõimes, kasutavad oma töös meil olemasolevaid Bee Bot’e (mesilase moodi lastesõbralikud liikuvad robotid – toim.), kes rohkem, kes vähem,” lausub Faelmann ja mainib ka, et nende abil on võimalik õppida tundma värve, koduloomi, aga korraldada ka mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles