Tapa annab turu rendile Lehtse Talunike Seltsile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turg.
Turg. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tapa vallavalitsus korraldas eelläbirääkimistega kirjaliku enampakkumise aadressil Nooruse 1 asuva Tapa turu viieks aastaks rendile andmiseks. Sellele tegi Tapa vallavanema Alari Kirti sõnul pakkumise MTÜ Lehtse Talunike Selts, mis vallavalitsusele sobis.

Tema selgitusel ühendab selts kohalikke talutootjaid, kes suudaksid pakkuda turul talukaupa ja muuta turu selliseks, nagu see ühes väikelinnas olla võiks.

“Enampakkumist ei tehtud eesmärgil võimalikult suurt rendiraha teenida, vaid leida rentnik, kes suudaks pakkuda turul nähtavat arengut,” ütles Alari Kirt.

MTÜ Lehtse Talunike Selts esimehe Piret Piheli sõnul on turu arendamiseks plaan taotleda projektiraha Leader-programmi kaudu. Eesti Talupidajate Keskliidule tehtud rahataotlus turule arhitektuurilise projekti tegemiseks Piheli sõnul just rahuldati.

Uuel rentnikul on plaanis paigutada turule müügikioskid, vahetada välja vana katusealune, teha turule ühtne värvilahendus, tsoneerida turg, eraldades üksteisest toidu-, riide- ja tööstuskauba pakkujad. “Ei ole esteetiline, kui erinevad kaubaartiklid on müügil segiläbi,” tõdes Piret Pihel. Samuti on plaanis leida turul võimalus mahetoodete pakkumiseks, sest seda kaupa pole praegu Tapal võimalik kuskilt muretseda.

Mittetulundusühingu Lehtse Talunike Selts asutasid Lehtse ja Jäneda talunikud 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles